Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Rekonstrukce legendární Družby skončila. Budou v ní administrativní prostory

Ve čtvrtek dopoledne se na Pražském předměstí slavnostně otevřel Obchodní dům Družba, který prošel devítiměsíční rekonstrukcí. Jeden ze symbolů Českých Budějovic byl vůbec poprvé otevřen v roce 1975.

Družbu navrhla dvojice architektů Ladislav Konopka - Alois Hlouška. Ti například navrhli i budovu finančního úřadu u zimního stadionu. Až teprve v roce 2006 se komplex dočkal obnovení i přízemí, kde kromě drobné obchodní pasáže byla i restaurace a supermarket.

Změnu objektu si vyžádalo spotřební družstvo Jednota České Budějovice, které chtělo zrekonstruovat druhé podlaží i část přízemí. Novou podobu si tak nechali navrhnout od Atelieru 8000. Samotné práce pak začaly v červnu loňského roku. Nyní budou prostory sloužit jako administrativní pro pracovníky spotřebního družstva. Obnoveno bylo i parkoviště.

Slavnostnímu přestřižení pásky ve čtvrtek dopoledne asistovali primátoru Jiřímu Svobodovi zástupci všech zmíněných organizací. 

Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, Ladislav Konopka, Alois Hloušek, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rekonstrukce legendární Družby skončila. Budou v ní administrativní prostory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.