Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějcká radnice chystá nový webový portál

České Budějovice budou mít nový webový portál města. Radou města bylo schváleno vypsání veřejné zakázky na revitalizaci webu radnice. Podle odhadů by v první fázi měly být náklady v maximální výši 1,24 milionu korun bez DPH. Dá se však očekávat nižší částka.

„Nejsme spokojeni s tím, jak funguje prezentace města přes webové portály. Zlepšil se nám Facebook, dají se tam najít některé věci, ale na webu je to konzervativní, není tam rychlá obměna. Graficky je to nepřehledné,“ souhlasí s názorem veřejnosti primátor města Jiří Svoboda.

Radnice by ráda udělala web atraktivním. V současné době funguje portál na verzi softwaru z roku 2007, který již není podporován. „Vše, co se na webu programuje, míří do slepé uličky. Je správná doba jej přepsat v nové verzi tak, aby se dal dobře doplňovat,“ doplnil náměstek primátor Petr Holický. Hotovo by mělo být do podzimu.

První fáze prací znamená vytvoření nového jádra webu. Ten se stane responzivním pro všechny přístroje, přes které se dá na stránky města dostat. V dalších fázích dojde k přemigrování dat a vytvoření nové grafiky. Předpokládaná výše zakázky je 1,24 milionu korun bez DPH. „Bude se ale soutěžit, tak lze předpokládat, že částka bude nižší. U stavebních zakázek se dostáváme na 60 až 70 procent hodnoty, kterou spočte projektant,“ dodal primátor Jiří Svoboda. 

Štítky České Budějovice, Jiří Svoboda, Facebook, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Budějcká radnice chystá nový webový portál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.