Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Petr Junek: Smyčka kolem krku se utahuje a my se ještě smějeme

Konspirační teorie... Pro někoho celoživotní vášeň, pro druhého jen snůška nesmyslů. Českobudějovický spisovatel Petr Junek upozorňuje, že se z mnoha konspiračních teorií stal fakt, a proto je třeba k nim přistupovat naprosto vážně. Petr před dvěma lety vydal knihu Stigma Diabolicum, se kterou jezdí přednášet po různých koutech České republiky. Jeho názory mohou být pro mnohé kontroverzní, čehož si je vědom. Nijak se s nimi ale netají a naopak je rád formou zmíněných přednášek šíří mezi lidi.

Přijde mi, že se v posledních letech o konspiračních teoriích mluví stále častěji. Nestává se z toho tak trošku trend?
Nestává se z toho trend, ale historie. Několik konspiračních teorií bylo potvrzeno a stal se z nich fakt. Proto lidé i nezávislí novináři zpozorněli. Všimli si totiž, že kdysi někdo řekl něco bláznivého a dneska o tom slyší běžně v masových mediích. Pro lepší pochopení se musíme vrátit o čtvrt tisíciletí zpátky. Když Adam Waishaupt založil v roce 1776 Ilumináty na objednávku jistého Rotchilda, vyslovil myšlenku o celosvětové nadvládě. Jedna vláda, jedna armáda a jeden soudní tribunál - Nový světový řád. Tuto myšlenku se ve své pravé podstatě pokusil zhmotnit Hitler, pak vůdci Sovětského svazu a po jeho pádu zesílila Amerika. Tehdy si byla tak jistá, že George H. W. Bush otevřeně promluvil o přicházejícím novém světovém řádu. Právě Američané jdou nejlepší cestou, a to cestou korupce a ovládání finančních trhů. Zatímco se Hitler světového řádu domáhal násilím, Sovět zotročením vlastního lidu a utopickou ideologií, američtí vůdci vše sledovali z povzdálí a namíchali vlastnímu lidu koktejl, který jim náramně chutná, aniž by poznali, že je zabíjí. Říkají mu svoboda a pro svobodu jako takovou je třeba udělat vše. Třeba vykořisťovat cizí země anebo je vyplenit jen pro to, že je tam jiný řád nebo jiné náboženství. Ilumináti se při osidlování Ameriky přestěhovali právě tam, založili tam velice silné vojenské a finanční centrum. Proto dnes můžeme na americké dolarovce najít iluminátské znaky. Na první pohled je viditelná pyramida a vševidoucí oko boha Re. Pod ním nápis Novus Ordo Seclorum nebo-li Nový světový řád. Tak jakápak konspirace. To jsou zkrátka fakta. To, že Ameriku založili svobodní zednáři, kam se asimilovali Ilumináti, je také fakt - George Washington, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson anebo Abraham Lincoln. Z pozdějších prezidentů pak Theodor Roosevelt, Franklin D. Roosevelt či Wilson. Ti všichni byli významnými členy svobodných zednářů. A jaké postavení má dnes Amerika, vidíme všichni. Je to zkorumpovaný policajt světa.

Je ale třeba za vším hledat konspiraci?
Asi bude má odpověď trochu překvapivá, ale takzvaný konspirátor není člověkem, co  konspirační teorie vytváří. To dělají podplacená média a politici, jež jsou loutkami celosvětové mafie. Konspirátor se jen ptá a nenechá se odbýt. Tak například otázky ze současnosti. Jak je možné, že ještě existuje Islámský stát, když všechny tak štve? Amerika, Británie, Francie a vůbec celé NATO. To je ohromná armáda, která by si s nimi pohrála jako kočka s myší. Pár fanatiků proti armádám světa. Pár kulometů proti nejmodernější technologii, jakou si vůbec nedokážeme představit. Proč je nezlikvidují? Kdo jim dodává ty zbraně, kdo od nich kupuje ropu? Není divné, že je ropa najednou tak levná? Komu vyhovuje, že zbytek světa bude nenávidět muslimy? Komu vyhovuje uprchlická vlna a s ní související destabilizace Evropy? Kdo to vlastně všechno začal? A kdo nemá doma žádné problémy? To jsou přímé otázky, na něž je jen jedna logická odpověď. Když vyslovím jméno Amerika, jsem takový konspirační blázen? 

Jaká konspirační teorie vás osobně nejvíce fascinuje?
V souvislosti s odpovědí na první otázku je to jednoznačně otázka nového světového řádu, kterému se věnuje má kniha Stigma Diabolicum. Výše jsme si řekli, že se dodnes na americké dolarovce objevuje nedostavěná pyramida s okem boha Re coby symbolem Iluminátů. Nad pyramidou je nápis annuit coeptis, což znamená - Ten, který schvaluje započaté. Říká se, že až si pyramida dosedne na svou základnu, velký projekt bude dokončen a nastane Nový světový řád, tedy fašistický systém, kde lidé budou naprosto zotročeni. Teď se pojďme podívat, jak daleko se Ilumináti dostali za více jak dvě staletí. Takže máme celosvětovou armádu - NATO. Máme dvě centrály, které se snaží diktovat zbytku světa - Washington a Brusel. Zatímco americká pobočka dobývá jednu zemi za druhou a dráždí velkého medvěda, tak ta evropská hlídá finanční toky na starém kontinentu a také poslušnost svých oveček. Rozpíná se od Turecka až po Portugalsko a všechny ty země jí jdou na ruku. Ne tak lidi v nich žijící, ale ti jsou už téměř zotročeni. Jsou příliš zaměstnání tím, co dělají celebrity, jak skončil fotbal, co je třeba udělat na Xboxu... To v tom lepším případě. V tom horším jsou zaměstnáni pracovními a existenčními problémy. Tak jako tak nevnímají, co se děje kolem nich. Smyčka kolem krku se utahuje a my se ještě smějeme. Přes různé technologie o nás vědí vše. Najděte si na internetu, co o vás vše ví například Google. To na čem tehdy makalo tisíce STBáků několik let, mají dnes tři ajťáci za jeden den. Necháváme korporacím údaje za levnější nákup, svěřujeme se na Facebooku, jsme dohledatelní na mobilu a tak dále. Kontrola světa je dokonalá. A vše se bude stupňovat, pokud nám to nedojde. Spali jsme, a zatím co my jsme byli mimo, oni připravili velkou válku. Jestliže okamžitě nezačneme bojovat za mír, tak velká válka skutečně bude. Nesmíme se jimi nechat zmást a propadnout nenávisti. Usilují o naši zlobu den co den. Stačí si zapnout televizi. Takže to shrňme... Světovláda je v progresu, světová armáda již funguje a jeden soudní tribunál téměř také. Lid je nevědomky zotročený a světovládce na něj má veškeré informace. Státní suverenita neexistuje. Média a politiky většiny zemí mají podplacené a velké finanční trhy patří světovládcům. To bych řekl, že je slušný pokrok na tak velkém projektu.

Proč se nejčastěji z hlediska konspiračních teorií skloňuje 11. září? Jsou podle vás konspirační teorie ohledně této události vůbec reálné?
Protože v oficiální zprávě je tolik děr, že je to do nebe volající. Nechme být ty bomby ve Dvojčatech a natřené nosníky hořlavinou a tak dále. Dobrý vtip je ohlášení pádu na stanici BBC třetí budovy, tedy WTC7 dvacet minut před tím, než skutečně spadla. To je asi největší gól a jasný důkaz provázaní médií a vládců. Ale pojďme dál. Do práce tehdy jakože náhodou nepřišli významní lidé. Americká obranná linie měla ten den náhodou zrovna cvičení a nemohla tak bránit hranice. Pár bláznů se naučí ovládat letadla takovým způsobem, že zvládnou manévr, který by dokázal jen zkušený pilot. Myslím tím náraz druhého letadla. Další vtip je, že černé skříňky poprvé a naposledy v historii shořely, ale pasy teroristů byly nepoškozené. To je úplně nejvíc. Ale teď vážně... Co se stalo po těchto událostech? Světu byla v přímém přenosu nabídnuta masová vražda necelých tří tisíců civilistů. Bylo to jako v kině. Do té doby jsme o muslimech moc nevěděli, ale tehdy nám bylo řečeno, že je musíme nenávidět. George W. Bush vystoupil se srdceryvným projevem, který končil slovy: Ve jménu Boha se pomstíme! Jak křesťanské. Tím přistoupil na svatou válku, která pokračuje dodnes.  Po jedenáctém září Bush vymyslel takzvanou Osu zla a postupně po ní šel. Vletěl do Afghánistánu, pak do Iráku, Libye, udělal bordel v Egyptě a teď jeho následovník pokračuje v Sýrii a kdoví, co přijde dál. To by bez jedenáctého září nešlo. Amerika miluje teroristy, dávají jí záminku k beztrestnému drancování cizích zemí za potlesku miliard zotročených.

Pokračování zveřejníme v dalších dnech.

Štítky konspirační teorie, Amerika, armáda, Česko, Adolf Hitler, George W. Bush, válka, NATO, přednáška, Abraham Lincoln, George Washington, Franklin Delano Roosevelt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dorica Ivan

Jistĕ genocida
covid19 cirkusvirus secret NWO, svobodných zednářů pod velením kill bill gatese, Lucifer Trust...polračuje!...Jesus is Alive!

Neděle, 23. května 2021, 09:38Odpovědět

Dorica Ivan

Jistĕ genocida svobodných zednářů pod velením kill bill gatese, Lucifer Trust...polračuje!...Jesus is Alive!

Neděle, 23. května 2021, 09:37Odpovědět

Karel Lomec

Je to jedno s druhým. Vemte si, kdo se dostává do politiky. Tím to začíná a proto jsem to zmínil. Pak už není daleko k Junkově vizi a rozhodně bych z něj za tyto názory nedělal šílence i s přihlédnutím na to, co se dneska děje. Myslím, že s tím ISIS to vystihl celkem dobře. Na Ameriku mám obdobný názor. Nedám vám hmatatelný důkaz, ale o zkorumpovanosti politiků nemám pochyb.

Úterý, 1. března 2016, 11:44Odpovědět

Miroslav Král

Nemám problém diskutovat a obhajovat svoje názory, nemohu ale navázat na diskusi, kde polemizujete s nečím, co jsem neřekl a ani to snad není mezi řádky... Kde vidíte, že píši o čistých myšlenkách svatých politiků :-)) ??

Úterý, 1. března 2016, 11:11Odpovědět

Karel Lomec

Tak vy se držíte pořád těch pasů, ale v článku padla spousta jiných úvah. Navíc to bylo řečeno dosti s nadsázkou. Já se naopak zdráhám věřit tomu, že politici jsou čistí a skutečně dělají vše z nejlepších myšlenek pro svoje lidi. Jsou Babišovi pokladny skutečně přínos pro ČR a nebo si jen chce kontrolovat trh? Co se týče ovládání celých vlád a tak. Každej podnik se snaží rozpínat. Korporace jsou velice bohaté neříkejte mi, že občas nepoužijí nějakou tu kačku k tomu, aby si někoho nekoupili. Kolikrát byly zliklidovány funkční podniky, aby se tam mohly rozpínat. Kdo má prachy zkrátka vládne a určitě nebude dělat nic pro chudáky. Maximálně tam bojují mezi sebou, ale určitě nejsou svatí, to mi nikdo nenamluví, pane Králi.

Úterý, 1. března 2016, 10:52Odpovědět

Miroslav Král

Ad pasy - vyjádřil jsme se asi zbytečně opatrně. Prostě kromě konspirofilů nikdo netvrdí, že se tam našly pasy. Těžko se dokazuje, že se něco nestalo, takže je na konspirofilech, aby to doložili (nebo ubrali plyn). K pojetí teorie jako fikce pro zábavu nelze mít výhrad,např. Umberto Eco nebo módní Dan Brown. Osobně nesouhlasím s konspiromanií jako s jistým druhem světonázoru. Dějiny jsou dost často zcela neřízené, svět je obecně ve stavu jakési dynamické a tedy křehké rovnováhy, a stačí malý impuls, aby se ta rovnováha významně narušila a děly se "velké věci". Často pozorujeme, jak politici, myslitelé a široké vrstvy tzv. "elity" jen klopýtají za událostmi..... S tímto vědomím se pochopitelně těžko žije a proto jsou lákavé teorie a učení, která tvrdí, že vše je řízeno, domluveno a součástí nějakého velkého plánu. Jenže ono to tak není, stačí si projít historii vzniku a obnovy Československa, občas rozhodovaly vlastně drobnosti, (např. vztah Masaryk - Wilson).

Úterý, 1. března 2016, 10:22Odpovědět

Karel Lomec

Já bych nebyl tak skeptický, ty pasy jsou jen detail. Důležitý je, co se pak odehrálo. Mám od Junka obě jeho knížky a v rámci fikce je to dobrý čtení.

Úterý, 1. března 2016, 09:28Odpovědět

Jan Řehoř Husinecký

Zdá se tedy, že se pasy v troskách nenašly..... a je po záhadě. :-) není po záhadě, stále trvá. Proč? Protože jen "Zdá se tedy......"

Pondělí, 29. února 2016, 20:40Odpovědět

Miroslav Král

tak jsem si dal tu práci ještě se "záhadou nezničených pasů" - informace o tom, že se pasy našly v troskách WTC, kromě konspiračních serverů nikde nenajdete, tzn. není to nikde potvrzeno nebo zdokumentováno. Zdá se tedy, že se pasy v troskách nenašly..... a je po záhadě.

Pondělí, 29. února 2016, 20:27Odpovědět

Miroslav Král

Souhlasím, že je třeba se zamýšlet a při přijímání či odmítání faktů či "faktů" je potřeba být velmi skeptický. Zde je například reakce BBC na konspirační teorie: http://www.bbc.co.uk/blogs/theeditors/2007/02/part_of_the_conspiracy.html

Pondělí, 29. února 2016, 19:03Odpovědět

Jan Řehoř Husinecký

Taky bych řekl, že to je zajímavý článek. Když už nic jiného, tak k zamyšlení, nemusím nutně věřit. Nejjednodušší ve vztahu k článku a autoru je zhodnotit jeho duševní stav s právní judikaturou.

Pondělí, 29. února 2016, 17:18Odpovědět

Karel Lomec

Zajmavý článek. Neřekl bych, že je autor zas takovej šílenec. A poplašný zprávy máme v televizi každej den.

Pondělí, 29. února 2016, 15:39Odpovědět

Miroslav Král

Tak nevím, jestli je zveřejňování nějakých pokračování dobrý nápad, přijde mi to jako neetické, buď tady zveřejňujete lékařské tajemství související s diagnózou autora, popř. některé pasáže hraničí s šířením poplašné zprávy....

Pondělí, 29. února 2016, 15:21Odpovědět

Petr Junek: Smyčka kolem krku se utahuje a my se ještě smějeme  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.