Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihočeský kraj hlásí ohledně kotlíkové dotace zatím „vyprodáno“

Zatím momentálně „vyprodáno“. Tak lze komentovat současný stav ohledně kotlíkové dotace z pozice Jihočeského kraje. Původně se o ni mohli žadatelé ucházet od 18. ledna do 31. března, kdy pro ně bylo vyčleněno 200 milionů s tím, že dalších 100 milionů korun pro ně bude připraveno na podzim. Zhruba po měsíci ale kraj už nemá co nabízet, neboť i tato celková částka byla ze strany zájemců překročena.

„Finanční prostředky určené pro první vlnu kotlíkové dotace jsou vyčerpány. Přišlo nám 2732 žádostí, které dosáhly výše 303 milionů korun,“ upřesnil náměstek hejtmana Jaromír Slíva.

Slíva zároveň dodal, že kraj, jak již ostatně dopředu avizoval, je připraven k 200 milionům z první dotační vlny přidat i oněch 100 milionů korun, se kterými původně počítal pro druhou dotační vlnu. „Naším cílem je snaha pokrýt všechny žádosti, které jsme obdrželi,“ dodal náměstek.

Celkem má kraj od ministerstva životního prostředí přislíbeno 900 milionů

Celkem má kraj od ministerstva životního prostředí (MŽP) na kotlíkovou dotaci přislíbeno 900 milionů korun, které by měl po 300 milionech čerpat ve dvouletých cyklech. Vzhledem k současné situaci bude chtít ale takto nastavený systém změnit.

„Pokud nám žádosti budou i nadále chodit, tak prostě nechceme jejich příjem zastavovat a čekat další dva roky, abychom mohli pokračovat v další dotační vlně. Budeme proto s MŽP intenzivně jednat, aby nám tyto prostředky uvolnilo v co možná nejbližším možném termínu,“ uzavřel Slíva.

Autoři

Štítky Jihočeský kraj, dotace, Jaromír Slíva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj hlásí ohledně kotlíkové dotace zatím „vyprodáno“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.