Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Česko-rakouské komunitní centrum Fenix oslavilo první narozeniny. Lidé si ho chválí

V Českých Velenicích nemají o kulturní vyžití nouzi. A to minimálně od února minulého roku, kdy svůj provoz zahájilo komunitní centrum Fenix. V pátek 5. února oslavilo narozeniny, na kterých nechyběli ani hosté z Rakouska.

Že je Fenix vítanou součástí života Velenických, potvrdila účast. Sál praskal ve švech, kdo si neukořistil sedačku, musel stát. Děti z místní školy a ZUŠky, které na oslavě vystoupily, tak měly skutečně početné obecenstvo. Ačkoliv na nich byla nervozita znát, vše zvládly na jedničku a vysloužily si upřímný potlesk. Stejně tak členky vokální skupiny Glamini, které celý program zakončily.

Narozeninové oslavy se zúčastnil i starosta města Jaromír Slíva. Zavzpomínal mimo jiné na události, které vybudování centra předcházely. Zdůraznil, že po rekonstrukci nastala možná vůbec nejtěžší fáze - vdechnout budově život. „Nechtěli jsme, aby tady bylo zhasnuto, zavřeno… Aby se tady jednou týdně promítaly filmy. Chtěli jsme, aby budova žila,“ řekl Jaromír Slíva.

Záměr se podařil. Fenix je velmi aktivní, konají se zde nejrůznější kulturní události, workshopy, přednášky, setkání… Drbna přeje vše nejlepší!

Narozeniny komunitního centra Fenix

Úterý, 16. února 2016, 23:46

Narozeniny komunitního centra Fenix
Narozeniny komunitního centra Fenix

Štítky komunitní centrum, Rakousko, narozeniny, Jaromír Slíva, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko-rakouské komunitní centrum Fenix oslavilo první narozeniny. Lidé si ho chválí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.