Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Štědrý den se v Budějcích soutěžilo i o nejlepší bramborový salát

Dopoledne Štědrého dne tráví každý jiným způsobem. Obyvatelé Suchého Vrbného například pořádají soutěž o nejlepší bramborový salát. Vše začalo před sedmnácti lety v Občerstvení U Kárů. Mezi zakladateli byl i předseda poroty Jiří Toniger.

Soutěž vznikla domluvou mezi kamarády a její tradice se v této hospůdce držela třináct let. Dva ročníky se konaly v Luna Baru a poslední dva ročníky hostí Klaun bar. 

Letošní ročník byl úspěšný, do soutěže bylo přihlášeno celkem osmnáct bramborových salátů. Odborná porota ve složení Jiří Toniger, René Reisner, Petra Ševčíková, Martin Ludvík a Petr Mráz hodnotila nejen vzhled, ale i chuť a výjimečnost salátů. Nebylo tak vůbec jednoduché vybrat nejlepší. 

Každý se snažil, aby jeho salát zabodoval, vítěz však může být jen jeden. Na třetím místě se umístila Monika Marcíková, druhé místo patřilo dokonce třem soutěžícím se stejným počtem bodů - Monice Pouzarové, Václavu Ludvíkovi mladšímu a Jiřímu Jakubcovi. Hlavním vítězem celé soutěže se v roce 2015 stal Václav Suchý, kterého vítězství evidentně zaskočilo. 

Autoři

Štítky bramborový salát, Štědrý den, České Budějovice, soutěž, Suché Vrbné, Petra Ševčíková, Václav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Štědrý den se v Budějcích soutěžilo i o nejlepší bramborový salát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.