Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Štěňátka našli v krabici u Makra v Hrdějovicích. Lidé o ně projevili velký zájem

Pět štěňat bylo nalezeno v pondělí 21. prosince v krabici u Makra v Hrdějovicích. Čtyři holky a jeden kluk však měli štěstí, dostali se totiž do péče odchytové služby Animal Rescue. Dá se tedy předpokládat, že na ně čeká nový domov, už nyní je zájem velký.

„Jedná se o křížence, žádnou rasu v nich nehledejte. Nyní váží okolo 900 gramů, takže jestli správně odhadujeme věk, mohla by mít v dospělosti snad okolo 5 kilogramů. Pokud nenastanou komplikace, budou k adopci zhruba od 30. prosince,“ uvedl Vladimír Kössl z Animal Rescue. „Štěňata od nás budou odcházet odčervená, se započatou vakcinací a čipovaná. Při předání se bude sepisovat smlouva o svěření psa do péče, podmínkou adopce je kastrace psů v dospělosti. Adopční poplatek je 300 korun. Případnou adopci si, prosím, předem dobře promyslete, je to závazek na spoustu let. Na štěňata nepřijímáme rezervace, nemáme s tím dobrou zkušenost, jakmile budou připravena odejít do nových domovů, zveřejníme tuto informaci a můžete si volat. Do té doby je to zbytečné. Na zprávy, které nám ohledně štěňat zasíláte, prozatím nemáme čas odpovídat, přišly jich desítky a to nemluvíme o množství telefonátů.“

Zmíněná mláďata ale nejsou jedinými novými obyvateli útulku Animal Rescue. Během prosince bylo nalezeno hned několik psů, které můžete adoptovat.

13. prosince byla v obci Bohunice odchycena zhruba 2 až 3 měsíce stará fenka, pravděpodobně kříženkyně labradorského retrívra. Nebyla označena, ale na krku měla červený textilní obojek. Neztratila se právě vám?

Starý, avšak stále fešák… Řeč je o kříženci jezevčíka, který byl nalezen 13. prosince v Dubném. Má nemocné očičko. Pes nebyl označen, ale má kožený a antiparazitální obojek. Opět: Nehledá ho někdo z vás?

Pěkná je také drobná fenečka křížence, která je vysoká zhruba 30 centimetrů. Pravděpodobně se jedná o maminku od štěňátek. Nalezena byla 13. prosince v Hluboké nad Vltavou - Zámostí.

Chcete krotit nevybouřeného puberťáka? V tom případě vám doporučujeme dvouletého křížence labradora se stafordem, který byl nalezen 30. listopadu v Týně nad Vltavou!

Zapomenout nesmíme ani na psa, o kterém jsme již v minulosti psali. Jedná se o Sama, temperamentního frajera, který by mohl být ideální hlídač. Sam už nový domov našel, ale bohužel v něm nemůže setrvat.

„Samík od nás odjel před časem do adopce, bohužel u jeho paničky došlo v průběhu těhotenství ke zdravotním komplikacím a v brzké době se nedokáže Samovi naplno věnovat. Z kapacitních důvodů nejsme nyní schopni ani my přijmout hafana zpět do útulku, a proto vás prosíme o pomoc. Pes se nyní nachází v Brně a kontakt na současnou majitelku je 602 657 669. Pokud si někdo myslíte, že byste byl tím správným páníčkem pro Sama, tak se neváhejte ozvat,“ vyzývá Vladimír Kössl.

A kteří krasavci, o kterých jsme už informovali, stále čekají na nové páníčky? Například kříženkyně německého ovčáka Elsa, čtyřletý kříženec knírače či dva roky starý německý ovčák.

Štítky pes, Hrdějovice, kříženec, domov, adopce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štěňátka našli v krabici u Makra v Hrdějovicích. Lidé o ně projevili velký zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.