Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Osamělí, starší a imobilní lidé si užijí Štědrý den už dnes

Duch Vánoc dýchne na některé z občanů Českých Budějovic již dnes, tedy 16. prosince. Stane se tak na Střední škole a Vyšší škole cestovního ruchu v ulici Fráni Šrámka. Oblastní spolek Českého červeného kříže České Budějovice zde uspořádá tradiční Štědrý den v předstihu. Cílovou skupinou jsou osamělí, starší a hůře mobilní lidé, pro které by jinak byla příprava Vánoc velmi složitá.

„Členové našeho Klubu dárců krve očistí a naporcují ryby, studenti Střední školy cestovního ruchu z nich připraví menu a zároveň se postarají o slavnostní prostředí pro cca 80 pozvaných,” uvedla Jitka Kosáčková z Českého červeného kříže. „Mládež a další aktivisté ČČK pro ně uchystají krásný večer včetně nadílky a koled. Všichni, kteří nemohou sami přijít, jsou dopraveni tam i večer domů vozy ČČK s asistenty a ODZS s.r.o.“

Nutno zdůraznit, že všichni zainteresovaní se do této činnosti pouštějí bez nároku na odměnu. „Skutečnou odměnou nám všem ale bývá upřímné poděkování a dojetí samotných účastníků, z nichž ti bez rodinného zázemí říkají, že rok od roku žijí právě z takového projevu zájmu a lidství,“ dodala Jitka Kosáčková.

Pokud přemýšlíte, že byste se akce zúčastnili, bohužel vás zklameme. Je pouze pro zvané klienty Agentury domácí péče Alice a projektu Help – Trans.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Štědrý den, Vánoce, České Budějovice, Fráňa Šrámek, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osamělí, starší a imobilní lidé si užijí Štědrý den už dnes  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.