Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Osmý ročník Andělské aukce klepe na dveře, patronem jednoho z obrazů je i Jaromír Jágr

Dům kultury Metropol bude na začátku příštího týdne hostit už 8. ročník Andělské aukce. Další předvánoční charitativní dražba obrazů vytvořených dětmi z arteterapeutického ateliéru centra Arpida startuje v pondělí 14. prosince od 18 hodin.

Scénář je stejný jako v minulých letech. Obrázky dětí z Arpidy mají své patrony z řad osobností, umělců a politiků Jihočeského kraje. Zájemci je najdou v katalogu s vyvolávacími cenami. Na aukci pak výtvor patří dražiteli s největším příhozem. Ten po skončení dražby vyplatí hotově částku pokladníkovi na základě darovací smlouvy.

„Patronů obrazů a příznivců této charitativní aukce stále přibývá, a tak se již tato akce stává každoroční tradicí a atmosféra večera je nepopsatelná. Přítomnost samotných malých autorů z řad hendikepovaných při dražbě je velmi emotivní. Obrazy jsou nápadité a vtipné, dražitelé tak získávají opravdové originální kousky,“ říká k akci Martina Povišerová. Loni se organizátorům povedlo vybrat 564 tisíc korun!

Osmadvacet obrazů, které se budou v pondělí dražit, mohla veřejnost vidět v Galerii Mariánská. Patronem jednoho z nich je i nestárnoucí český hokejista Jaromír Jágr. „Obraz s názvem Narodil se Ježíšek, radujme se! si vybral sám a vzhledem k tomu, že je věřící člověk, zvolil právě tuto tématiku. Autorem obrázku je Vojtěch Janča z centra Arpida. Pro nás je podpora takového slavného jména určitě velkým přínosem. Díky němu se dostane aukce do povědomí široké veřejnosti a určitě se najdou další a noví příznivci této akce, kteří se jí rozhodnou zúčastnit. Už tím nám tento slavný hokejista pomohl,“ upřesnila organizátorka Barbora Povišerová.

Aukce je veřejnosti přístupná a přijít se podívat může opravdu každý. Bližší informace o letošním ročníku, zvukové nahrávky z loňské aukce, seznam patronů i archiv předchozích ročníků naleznete na www.andelskaaukce.cz.

Štítky dražba, Jaromír Jágr, Dům kultury Metropol, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmý ročník Andělské aukce klepe na dveře, patronem jednoho z obrazů je i Jaromír Jágr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.