Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pod vánoční stromeček dostaly děti z Dasného nové hřiště

První adventní neděle v obci Dasný nedaleko Českých Budějovic byla jaksepatří slavnostní. Zastupitelé odpoledne rozsvítili obecní vánoční strom a zároveň otevřeli nově vybudované hřiště pro děti, jehož výstavbu podpořila 200 tisíci korunami Nadace ČEZ.

Malá jihočeská obec Dasný dosud žádné hřiště vhodné pro hry dětí v jejich volném čase neměla. Průměrný věk místních obyvatel je přitom necelých 37 let, což svědčí o vysokém počtu předškoláků a malých školáků, kterým vhodná hrací plocha chyběla. „Jediné dětské hřiště v obci dosud stálo u naší mateřské školy, to je však mimo dobu vyučování uzavřené. V minulém roce jsme alespoň vybudovali pískoviště s lavičkami, což ale bylo pro maminky s dětmi z Dasného málo, rozhodli jsme se tedy postavit plnohodnotné hřiště, které bude otevřené a přístupné všem po celý den,“ uvedla starostka obce Ludmila Kahounová.

Oranžové hřiště za 245 tisíc korun tak nyní stojí v centru Dasného v blízkosti školky a nejmenším nabízí vyžití na početných atrakcích, jako jsou kolotoče, houpačky a houpadla nebo lezecká stěna. Jeho otevření obec spojila s tradičním slavnostním rozsvícením vánočního stromku v průběhu první adventní neděle, čímž pomyslně nadělila všem místním dětem pod stromeček dárek, na jehož užívání, které začne v teplejších jarních měsících, se už všechny společně se svými rodiči těší.

Nadace ČEZ byla založena v roce 2002. Za dobu své existence podpořila výstavbu více než 330 hřišť částkou přesahující 300 milionů korun. „Těší nás, že jsme pomohli vybudovat další hřiště v malé jihočeské obci Dasný, která se dlouhodobě snažila o vytvoření plnohodnotného prostoru pro dětské hry a aktivní trávení volného času svých obyvatel na čerstvém vzduchu,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Foto upload.wikimedia.org

Štítky vánoční stromek, ČEZ, advent, Dasný, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod vánoční stromeček dostaly děti z Dasného nové hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.