Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Společnost

SOUTĚŽ: Hlasujte pro drbňátko března

Hlasování o drbňátko února je u konce. Nejvíce hlasů získal od čtenářů Budějcké Drbny Roman Klimeš! Na druhém místě skončila Vivian Votavová a třetí příčku obsadil Matyáš Hoďánek. Gratulujeme!

V noci na středu bude nejjasnější úplněk roku

V noci z dneška na středu bude nejjasnější úplněk roku, takzvaný superúplněk. Úkaz se na obloze objeví letos podruhé, další nastane v květnu. Astronomové jako superúplněk označují úplněk v době, kdy je Měsíc na své eliptické dráze k Zemi nejblíže.

Vláda prodloužila nouzový stav do konce dubna

Poslanci v úterý prodloužili nouzový stav v Česku. Z možných variant odhlasovali prodloužení do konce dubna. Samotnému hlasování přecházela skoro šestihodinová debata. Kabinet původně žádal poslance o prodloužení nouzového stavu až do pondělí 11....

Třídím nebo recykluji? Pojďme si vysvětlit základní pojmy týkající se odpadu

Jaký je rozdíl mezi tříděním a recyklováním? A co znamenají například pojmy re-use, upcyklace, downcyklace, LCA a další. S odpady se pojí řada termínů, ve který nemá mnoho lidí jasno. Pojďme si společně ujasnit ty nejpoužívanější.

V Budějcích je kvůli viru zrušené hrkání, lákalo stovky lidí

Kvůli vládním omezením spjatým s koronavirem zrušili letos organizátoři velikonoční hrkání v Českých Budějovicích, do nějž se poslední roky zapojovaly stovky lidí. Zakladatel tradice, divadelník Víťa Marčík, tak po dlouhé době stráví svátky s...

Viva Bambini, škola, která věří v potenciál každého dítěte, přijímá žádosti o přijetí k povinné školní docházce

Škola, která respektuje individualitu každého dítěte… Škola, která staví na atmosféře klidu a harmonii... O kom je řeč? O budějcké Montessori škole Viva Bambini, jež od středy 1. dubna přijímá žádosti o přijetí k povinné školní docházce.

Letošní ročník Vesnice roku se konat nebude

Vyhlašovatelé soutěže Vesnice roku rozhodli o zrušení letošního ročníku. Konat se nebudou ani akce, které se soutěží souvisejí. Přihlášky a uhrazené registrační poplatky budou obcím vráceny.

Hejtmanka Ivana Stráská informuje o novinkách v kraji ohledně koronaviru

Hejtmanka Ivana Stráská informuje o novinkách v kraji ohledně koronaviru. V krajích by se měl brzy rozjet projekt chytrá karanténa. Právě to bude tématem středečního rozhovoru hejtmanky s ministrem obrany a Romanem Prymulou.

Na jihu Čech přibyl jeden nakažený, nemocných je celkem 120

V Jihočeském kraji zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici jeden nový případ nákazy koronavirem. Celkový počet nemocných se tak v regionu zvýšil na 120. Jižní Čechy si tak nadále udržují pozici regionu s nejnižším relativním výskytem...

Druhou expedici cestovatelů po stopách Hanzelky a Zikmunda zastavil koronavirus, přesto věří že odjedou

Na svoji druhou velkou cestu po stopách slavných cestovatelů Hanzelky & Zikmunda do Afriky a Ameriky se mají vypravit dobrodruzi Tomáš Vaňourek a Lukáš Socha. Cílem jejich expedice Z101 je zmapovat ze stejných pozic, jak moc se změnila místa,...

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.