Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Společnost

Od zítra se v Budějcích otevře krytý bazén, fungovat bude v omezeném režimu

Návštěvníci dosud mohli využívat pouze letní plovárnu, která se veřejnosti otevřela koncem května. Od zítřejšího dne bude zpřístupněný i vnitřní bazén a sauna. Na vířivky, dětský bazén a parní komory si ale budeme muset ještě chvilku počkat.

Pro část Jihočeského kraje platí výstraha před bouřkami, doprovázet je budou kroupy

Část jižních Čech by odpoledne měly zasáhnout bouřky, kroupy a déšť. Uvádí to výstraha, kterou zveřejnili meteorologové. Ta platí od dnešní druhé hodiny odpolední do druhé hodiny ráno.

Supermani, muzikanti i vědci... Letní hry ve Viva Bambini potěší každé dítě

Putování po galaxii, Supermanský tábor, Léto s flétnou… Ne, to nejsou názvy knih nebo filmů, ale příměstských táborů, které si pro děti na léto tradičně nachystala českobudějovická montessori škola Viva Bambini.

V kraji je už deset potvrzených případů klíšťové encefalitidy, klíšťata jsou velmi aktivní

Hygienici v Jihočeském kraji evidují další případy klíšťové encefalitidy. Dohromady už je jich deset. Situace okolo dalších sezónních infekcí je zatím velmi klidná. Těchto nemocí je méně než vloni.

Jihočeský kaj uvolní pro dobrovolné hasiče 27 milionů

Jihočeští dobrovolní hasiči dostanou od kraje dotaci 27 milionů korun. Za peníze nakoupí nová vozidla, nebo za ně zrekonstruují zbrojnice. Dobrovolní hasiči dotaci využijí na celkem 84 projektů.

Zájem o brigády výrazně roste, největší zájem je o práci v administrativě. Obsadit místa v zemědělství je složité

Velký zájem o brigády spustila pandemie koronaviru. Už v průběhu dubna se po nabídkách začali poohlížet pracovníci z oboru gastronomie a hoteliérství, kteří přišli kvůli nouzovému stavu o možnost výdělku. Nárůst brigádníků byl i z řád studentů,...

Lodičky pro turisty letos u Červené Lhoty nebudou. Kvůli protékající hrázi se vypouští rybník

Památkáři na renesančním zámku Červená Lhota vypouštějí rybník, protože v jednom místě protéká hráz. Druhou sezonu po sobě tak nebudou v provozu lodičky pro turisty, loni památkáři rybník odbahňovali. Oprava hráze by měla začít na podzim, náklady...

Kousek Vltavy budete mít jako na dlani. Zkuste výlet na vyhlídkové místo U kříže nedaleko Poněšic

Už jste navštívili Smetanovu vyhlídku, vyhlídku Máj a dokonce i nedalekou Babu, ale ještě nemáte pohledů na vltavské zatáčky dost? Zkuste vyhlídkové místo U kříže. Je blízko Budějc a stihnete tam zajet autem nebo na kole klidně odpoledne po práci.

Za obrázek sokola do Zoo Hluboká

Na dvě desítky dětí od 4 do 15 let se zapojily do výtvarné a literární soutěže českobudějovické teplárny, jejímž motivem byla sokolí rodinka na komíně záložní výtopny ve Vrátě. Ta se v dubnu rozrostla o čtyři mláďata tohoto kriticky ohroženého...

Některé OSVČ budou muset kompenzační bonus vrátit, říká ředitelka finančáku. Správa bude prověřovat vaše žádosti

Kvůli pandemii koronaviru mohou podnikatelé v České republice žádat o takzvaný kompenzační bonus od státu. V první vlně bylo možné získat 25 tisíc korun, v druhé celkem 19,5 tisíc. Finanční správa nyní bude prověřovat jednotlivé žádosti, u těch...

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.