Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Škrty ministerstva zdecimují Integrovaný záchranný systém

Plány na snížení rozpočtu ministerstva vnitra pro hasiče a policisty zdecimují podle jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD) Integrovaný záchranný systém.

Zatímco hasiči počítají s přirozeným odchodem lidí do důchodu, policisté budou muset propouštět, řekl ve středu agentuře Zimola. Oběma složkám Integrovaného záchranného systému se výrazně zkrátí rozpočet. Hasičskému záchrannému sboru o 306 milionů korun.

"Hasiči podle svých představitelů sice rok 2012 přežijí, ale v letech následujících bude ohrožena akceschopnost Integrovaného záchranného systému a sníží se úroveň požární ochrany. U policie i hasičů by snížení rozpočtu znamenalo také snížení počtu zaměstnanců. Zatímco hasiči věří, že by situaci zvládli díky přirozeným odchodům jejich zaměstnanců, policie je přesvědčená, že snížený rozpočet by znamenal další vlnu propouštění," řekl Zimola.

Jihočeskému krajskému ředitelství byl už loni snížen rozpočet o 58 milionů. "Další snížení může omezit základní činnosti jihočeské policie v celém jejich rozsahu. Ubylo by nejen pořádkových a dopravních policistů, ale i policistů kriminální služby a vyšetřování. To by mělo negativní dopad na rozsah a komfort služeb poskytovaných policií občanům. Jsem přesvědčen, že současná vláda, která se nazývá vládou rozpočtové odpovědnosti, se chová nezodpovědně. V tomto kroku nelze nevidět omezení bezpečnosti v krajích," uvedl hejtman.

"Je to likvidace Integrovaného záchranného systému a možná příprava na privatizaci těchto složek. Apeluji na ministerstvo vnitra, aby přehodnotilo rozpočet pro Policii ČR a HZS a začalo myslet na bezpečnost občanů," dodal Zimola.


Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky integrovaný záchranný systém, rozpočet, Jiří Zimola, Ministerstvo vnitra České republiky, policie, ČSSD, Hasičský záchranný sbor, Policie České republiky, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škrty ministerstva zdecimují Integrovaný záchranný systém  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.