Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Školáci pozor ! Důvěřovat cizím lidem se nemusí vyplatit

Českobudějovičtí kriminalisté prověřují oznámení, kdy včerejšího dne, v době od 14:15 hod. do 14:30 hod., v obci Zliv, v Tyršově ulici, v prostoru u odbočky směrem k letnímu kinu, měl neznámý muž ve věku kolem 30ti – 40ti let, který jel v terénním vozidle černé barvy, oslovit nezletilého chlapce s tím, aby si nasedl k němu do vozidla a nabízel mu bonbóny.

Obdobný případ zaznamenali policisté v minulých dnech i v obci Pištín. Zde měl neznámý muž jedoucí v terénním vozidle tmavé barvy opět lákat nezletilou dívku do vozidla a nabízet jí sladkosti. Ve chvíli, kdy děti odmítly nabídku, se muž pokaždé vzdálil. Ke kontaktu nedošlo.

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že podezřelý muž je věku kolem 30ti – 40ti let, 180 – 190 cm vysoký, štíhlé postavy, s téměř holou hlavou – vlasy krátce střižené na ježka. Na ruce má pravděpodobně tmavé tetování od zápěstí k lokti, nosí prsten ze žlutého kovu. Muž se pohybuje v terénním vozidle černé barvy, pravděpodobně zn. Hummer.

V souvislosti s výše uvedenými případy bylo provedeno bezpečnostně preventivní opatření, kdy byli o možném výskytu této osoby informováni ředitelé a zástupci školských zařízení.

Upozorňujeme veřejnost, převážně pak rodiče, aby nepodceňovali tuto problematiku a věnovali jí zvýšenou pozornost. Policisté se setkávají s různými případy páchané trestné činnosti na dětech. Jakýkoliv kontakt dětí s cizími lidmi může mít nezvratné následky. Tito pachatelé je pod různými záminkami oslovují na ulici a nabízejí doprovod, odvoz autem domů, nabízejí cukrovinky a jiné dárečky, popřípadě se vyptávají na rodinné zázemí a zjišťují si od dětí osobní informace.

V případě jakýchkoliv informací o možném oslovování dětí neznámými lidmi, obtěžování a poskytování různých nabídek dětem ze strany cizích osob oznamte prosím tento poznatek na linku 158. Za poskytnuté informace předem děkujeme.

Zdroj: PČR JČK

Štítky Zliv, Pištín, Hummer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci pozor ! Důvěřovat cizím lidem se nemusí vyplatit  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.