Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Týn nad Vltavou bude letos investovat 138 milionů

Týn nad Vltavou letos počítá s nejvyššími výdaji a také schodkem rozpočtu za posledních pět let. Bude investovat do projektů, na které získal dotace. V roce 2013 se městu o 8150 obyvatelích podařilo získat z evropských, národních a krajských zdrojů téměř 74 milionů korun.

Rozpočet počítá s investicemi za 138 milionů korun. Peníze půjdou třeba na rekonstrukci muzea, městské letní plovárny a sběrného dvora, pokračovat bude regenerace sídlišť a zateplování městských budov.

Nejvíce peněz půjde do modernizace městské letní plovárny u Vltavy, kterou v roce 2002 poničila povodeň. Odhadované náklady jsou 67 milionů s DPH. Starosta Milan Šnorek (ODS) věří, že je sníží výběrové řízení, které bude vyhlášené v nejbližších dnech.

Město na projekt získalo asi 30 milionů z ROP Jihozápad. Bazénová vana bude z nerez oceli, vodu bude možné ohřívat a zázemí bude v nové dřevostavbě. K dispozici budou dvě plavecké dráhy relaxační a dětský bazén. Práce mají skončit letos v říjnu.

Modernizace expozic městského muzea by se měla uskutečnit do konce srpna. Náklady se odhadují na bezmála 30 milionů korun. Rekonstrukce se týká prvního patra zámku. Novou podobu získá třeba jedna z největších expozic vltavínů a zpřístupněn bude vltavotýnský poklad. Ten byl nalezen v roce 1970 při rekonstrukci domu U Modré hvězdy a býval vystavován jen při významných příležitostech.

Podle ministerstva financí činil v roce 2012 dluh města 34,6 milionů korun, na jednoho obyvatele tak připadalo 4 239 korun. Podle vedoucí finančního odboru Blanky Rambouzkové byl vloni dluh snížen na 15,73 milionu korun. Letos se kvůli dvěma dlouhodobým úvěrům na předfinancování a kofinancování projektů zvýší na více než 100 milionů korun.

Zdroj: ČTK
Foto: www.tnv.cz

Štítky Týn nad Vltavou, rozpočet města, investice v roce 2014, projekt, ODS, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týn nad Vltavou bude letos investovat 138 milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.