Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radní počítali, komu a kolik dají peněz

Budějčtí radní se na své poslední schůzi asi pořádně zapotili nad kalkulačkami. Převážně se totiž zabývali penězi. Co, kolik a kam tedy vlastně půjde? Budějcká Drbna pro vás vytáhla ta nejdůležitější čísla, o kterých se rada města zmiňovala.

77 000 000 Kč

Takovou částku, ale bez DPH, dají Budějce ze své pokladny za údržbu svých komunikací. Letní i zimní. Radnice totiž vyhlásila nové výběrové řízení, které určilo, jaká firma se bude následující čtyři roky starat o čistotu silnici a chodníků. Nic se však nemění, nadále to bude firma .A.S.A.

„Druhá v pořadí byla firma AVE, ta nabídla cenu osmdesát milionů korun bez daně. Takže opravdu jediným kritériem výběru byla konečná cena,“ řekl náměstek primátora Miroslav Joch. Od prvního srpna tak společnost .A.S.A. pojede už podle nové smlouvy.

150 000 Kč

Na radnici se s žádostí o dotaci obrátili i pořadatelé známého hudebního festivalu Bohemia Jazzfest. Jenže jejich žádost přišla na radnici pozdě, proto město muselo muzikanty ze seznamu žadatelů vyřadit.

„Na zasedání rady jsme se ale na poslední chvíli rozhodli na spoluúčasti města. My tedy organizátorům proplatíme faktury za požadovaných sto padesát tisíc korun. Chceme tuto akci podpořit, protože je to pro Budějovice lákavé z kulturního i turistického hlediska,“ podotkla k Bohemia Jazzfestu náměstkyně Ivana Popelová s tím, že pro město je to také dobrá forma reklamy.

1 150 000 Kč

Dárek jako poděkování za vynikající reprezentaci města po celé republice, ale i po Evropě. To je zmíněná částka, kterou dostanou od radnice budějčtí volejbalisté. Každoročně sportovci od vysokých sítí dostávají podporu rovný milion, letos se radní rozhodli, že úspěšný volejbalový klub podpoří ještě více.

110 000 Kč

Tolik peněz získaly Budějce z grantového programu Jihočeského kraje. Desítky tisíc poputují na dovybavení nové školky v ulici K. Štěcha. „Za tuto částku bychom toho moc nepořídili, takže město ze svého k tomu přidá milion a koupíme postýlky, hračky a další vybavení mateřské školy,“ uvedl náměstek Petr Podhola.

2 890 000 Kč

Radní odsouhlasili, že tato suma půjde na podporu v sociální oblasti. Konkrétně pro pečovatelské služby. Tři společnosti se v Budějcích starají celkem o 1170 klientů a právě jim mají téměř tři miliony korun ve druhém pololetí roku 2012 pomoci.

Rovného půl milionu ve druhém pololetí radní dají na podporu osobní asistence. To se také týká tří společností, které pečují o 105 lidí. V roce 2013 pak chce město dvacet milionů investovat do rekonstrukce Domu s pečovatelskou službou na Máji. Přibudou zde lůžka pro seniory anebo se v budově rovněž nově usadí služebna městské policie.

Štítky peníze, České Budějovice, radnice, Bohemia JazzFest, Miroslav Joch, Petr Podhola, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní počítali, komu a kolik dají peněz  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.