Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Juraj Thoma už nebude členem vedení města

Zatímco vyjednávací týmy budějcké čtyřkoalice na svém středečním setkání řešily rozdělení postů ve vedení krajského města, zásadní rozhodnutí učinil současný primátor Juraj Thoma. Zareagoval tím na stanovisko hnutí ANO, které podle MF DNES nechce, aby volební lídr OPB působil v radě města.

„V nově vznikající koalici se nebudu ucházet o post člena městské rady. Lídra hnutí ANO Jiřího Svobodu jsem o svém rozhodnutí již informoval,“ uvedl ve středu večer na webu hnutí Občané pro Budějovice, které ovládlo komunální volby před čtyřmi lety, jeho stávající předseda.

Juraj Thoma chce v následujících týdnech věnovat čas především očištění svého jména. Končící primátor je totiž obžalován ze zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku. V roce 2010 podepsal dodatek smlouvy k provozu IT služeb na magistrátu, který byl údajně pro město nevýhodný. Podle obžaloby tak způsobil škodu až devět milionů korun.

„S ohledem na velkou podporu a důvěru budějovických voličů, za kterou ještě jednou děkuji, se práci pro naše město budu věnovat jako předseda zastupitelského klubu hnutí Občané pro Budějovice,“ dodal Juraj Thoma, jehož jméno se ale v jedenáctičlenné radě už neobjeví.

ČTĚTE TAKÉ: Nová budějcká čtyřkoalice si rozdělila placené posty

Štítky Juraj Thoma, hnutí Občané pro Budějovice, volební lídr, primátor, rada města, nekandidatura, ANO 2011, Mladá fronta DNES, Občané pro Budějovice, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Alespoň jedna dobrá zpráva, ten avar (či co to je) z Nitry, bude sice u koryta, ale mlaskat bude méně.

Pátek, 31. října 2014, 11:52Odpovědět

Juraj Thoma už nebude členem vedení města  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.