Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Informace k říjnovým volbám

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky proběhnou v pátek 25. a v sobotu 26. října. Lidé mohou hlasovací lístky odevzdat ve svém volebním okrsku, případně si požádat o vydání voličského průkazu, který je opravňuje volit kdekoliv na území republiky.

Žádost o vydání voličského průkazu lze podat osobně u příslušného obecního úřadu nejpozději do 23. října nebo písemně do 18. října.

ČTĚTE TAKÉ: ANKETA: Do předčasných voleb kandiduje 18 stran a hnutí

V současné době vrcholí příprava na 1. zasedání okrskových volebních komisí, které se uskuteční 15. října v českobudějovické Sportovní hale. Účastníci složí předepsaný slib a vylosují předsedu a místopředsedu okrskové volební komise.

„S ohledem na velké množství každodenních dotazů, které se týkají jmenování členů okrskových volebních komisí, musím upozornit, že až do 10. října mají možnost nominovat své členy do komisí kandidující strany. Teprve poté dojde k doplnění či dojmenování komisí o další členy,“ uvedl primátor Juraj Thoma, který ihned dodal.

„Jmenovací dekrety tak budou členům okrskových komisí rozesílány až po tomto datu. Podle předpokladu se aktivně zúčastní voleb v jednotlivých okrscích přes devět stovek lidí.“

Z důvodu rekonstrukce budovy Inspektorátu bezpečnosti práce v ulici Vodní dochází ke změně sídla volebních okrsků č. 80 a 81, které se pro tyto volby přesouvají do restaurace Družstevní dům v ulici Krokova.

Matriční úřad - evidence obyvatel (náměstí Přemysla Otakara II.) a evidence občanských průkazů (Jeronýmova č. 1) budou mít pro veřejnost otevřeno v pátek 25. října do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Bližší informace o volbách získají občané na telefonních číslech 386 805 020 a 386 805 024.

Štítky volby, Skype, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, volební komise, SMS, Juraj Thoma, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Kér

Hlavně ať to nevyhraji komunisti. Našla jsem tenhle odkaz www.nechcemekomunisty.cz a docela mě to vyděsilo :( Nechci aby totady bylo jako dřív :(

Neděle, 13. října 2013, 07:13Odpovědět

Informace k říjnovým volbám  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.