Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Favoritem prezidentské volby je stále Jan Fischer

Vladimír Dlouhý vstupuje do boje o post prezidenta s podporou šesti procent voličů, na čele se stále drží Jan Fischer. Ukázal to nejčerstvější výzkum preferencí, který v pátek zveřejnila společnost Median.

Jen malou podporu získal další ohlášený kandidát - poradce současného prezidenta Ladislav Jakl. Toho by volilo okolo jednoho procenta voličů. Výzkum mezi nabízenými kandidáty ještě nezaznamenává Táňu Fischerovou či Vladimír Franze, ti totiž ohlásili kandidaturu až během července.

Fischer si stabilně již od jara udržuje podporu zhruba třetiny občanů, kteří avizují účast u voleb. S odstupem mu sekundují Miloš Zeman a Jan Švejnar. Posledně jmenovaný ovšem stále oficiálně neoznámil, zda se prezidentského klání zúčastní a neodstartoval předvolební kampaň.

Zhruba každý šestý člověk, který chce k volbám jít, si z dosavadních osobností ale neumí vybrat a nedokáže specifikovat ani přijatelné či zvažované možnosti. „Lze tedy očekávat, že podpora kandidátů se může ještě výrazně měnit působením volebních kampaní a debat,“ tvrdí Median.

Účast v prezidentské volbě v současnosti avizuje 67,5 procenta respondentů. Pravděpodobně by tedy byla mírně vyšší než u posledních voleb do Poslanecké sněmovny.

Výzkum probíhal osobním dotazováním v domácnostech respondentů v období 2. července až 1. srpna a účastnilo se ho 901 respondentů ve věku 18 a více let.

Napsala Zuzana Fojčíková, Mediafax
Foto: www.jan-fischer.cz

Štítky Jan Fischer, kandidát, prezident, Median, volby, Miloš Zeman, Taťana Fischerová, Ladislav Jakl, Jan Švejnar, Poslanecká sněmovna ČR, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Favoritem prezidentské volby je stále Jan Fischer  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.