Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dopravní podnik povede dočasně Slavoj Dolejš

Včera proběhlo zasedání představenstva českobudějovického Dopravního podniku, na kterém oficiálně rezignoval na funkci ředitele společnosti Jaroslav Ďuriš. S platností od pondělí 7. října pověřilo představenstvo řízením společnosti svého místopředsedu Slavoje Dolejše.

„Odhaduji, že dočasně budu funkci zastávat přibližně do konce tohoto roku. Záleží na tom, jak rychle se povede vybrat z výběrového řízení nového ředitele,“ řekl Slavoj Dolejš.

Jaroslav Ďuriš odchází do svého nového působiště v Dopravním podniku hlavního města Prahy, kde byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva.

Představenstvo budějckého podniku tak mělo dvě možnosti: vypsat nové výběrové řízení nebo podle pražského modelu jmenovat do funkce druhého v pořadí z posledního výběrového řízení. „Rozhodli jsme se pro první variantu," doplnil Dolejš.

Z hlediska hospodaření došlo v českobudějovickém dopravním podniku k výraznému snížení nákladů, které se podařilo dostat na úroveň roku 2007. Za vedení Ďuriše skončil loni podnik ve ztrátě 13 milionů korun, na výsledek měl podle Ďuriše vliv růst cen nafty, odložená daň a dramatický pokles tržeb z prodeje pohledávek za černými pasažéry.

Naopak pozitivní vývoj byl u tržeb. Vzrostly o 2,5 milionu na 154,8 milionu korun. Meziročně přepravil podnik o více než půl milionu lidí méně, podle Dolejše je pokles využívání městské hromadné dopravy celostátním trendem.

Současná ekonomická kondice dopravního podniku je i přes nepříznivé globální vlivy dobrá. Podařilo se nově nastavit vnitropodnikové procesy, najít nové příležitosti v externích činnostech komunálního charakteru jako například zajištění parkovací služby či úklidů veřejných prostranství pro město. Vznikly tak nové pozitivní trendy pro budoucí směřování podniku.

„Panu Ďurišovi patří za jeho činnost na pozici ředitele společnosti poděkování a zároveň mu přeji hodně úspěchů v jeho další kariéře. Prozatím zůstává předsedou představenstva Dopravního podniku města České Budějovice, které jej pověřilo jednáním o způsobu a realizaci výběru nového ředitele,“ uvedl David Sláma, předseda dozorčí rady budějckého dopravního podniku.

Zdroj: ČTK

Štítky Dopravní podnik, České Budějovice, rezignace, Jaroslav Ďuriš, Slavoj Dolejš, Dopravní podnik hl. m. Prahy, generální ředitel, výběrové řízení, David Sláma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik povede dočasně Slavoj Dolejš  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.