Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dodatečné obecní volby? Na dvou místech budou v lednu

Ve Vlkově na Českobudějovicku a Zadní Stříteži na Táborsku se budou v sobotu 31. ledna konat dodatečné komunální volby. Příslušné městské úřady v těchto dnech zaregistrovaly dodané kandidátní listiny. V řádném říjnovém termínu nedali v obou obcích dohromady kandidátky.

Vlkov i Zadní Střítež vede od října ustanovený správce. Jde o jedny z nejmenších obcí v regionu s vlastní samosprávou. Například v Zadní Stříteži žije 25 obyvatel. Podobný počet je i ve Vlkově. Tam před říjnovými volbami dali dohromady kandidátku pouze se čtyřmi lidmi, přitom minimum je pět.

V Zadní Stříteži se o pět míst v zastupitelstvu nyní uchází šest lidí. Šestičlennou kandidátní listinu podal i Vlkov. Příslušné úřady nyní zkoumaly, zda se na kandidátkách neobjevily nějaké nedostatky. Termín pro registraci listin končí v neděli.

V říjnových volbách v Jihočeském kraji získali nejvíce mandátů do obecních zastupitelstev kandidáti místních sdruženích a nezávislých. Zajistili si 3084 křesel. Po nich se v největším počtu prosadila KDU-ČSL, která dostal od voličů 339 mandátů. Následovala ji ČSSD s 273, KSČM se 175 a ODS se 172 zastupiteli.

Zdroj: ČTK

Štítky komunální volby, volby 2014, dodatečné komunální volby, Vlkov, Zadní Střítež, volby, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, okres České Budějovice, okres Tábor, KDU-ČSL, ČSSD, KSČM, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodatečné obecní volby? Na dvou místech budou v lednu  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.