Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Členové dozorčích rad městských společností budou pobírat nižší odměny

Budějčtí radní schválili na svém posledním jednání návrh jednotných zásad pro určování složek a výši odměn poskytovaných členům orgánů obchodních společností, v nichž má město majetkovou účast.

„Hlavním smyslem úpravy je snížení odměn členům dozorčích rad v městských společnostech. Došlo tím k odstranění neodůvodněných rozdílů a v konečném důsledku k významné úspoře oproti dosavadnímu stavu v odměňování,“ říká primátor Jiří Svoboda.

Konkrétně se jedná o společnosti Teplárna České Budějovice, .A.S.A. České Budějovice, Dopravní podnik města České Budějovice, Lesy a rybníky města České Budějovice a Správa domů.

Nové zásady se týkají odměn vyplácených členům dozorčích rad, jednatelům nebo členům představenstev. „Schválená pravidla v celkovém souhrnu snižují výši vyplácených odměn v průměru o jednu třetinu oproti předchozímu období, navíc značně eliminují dřívější rozdíly, kdy se výše odměn jednotlivých městských společností výrazně lišily,“ dodává primátor.

Nově přijatými zásadami se bude rada města řídit při svém dalším rozhodování, tedy jak při schvalování příslušných smluv o výkonu funkce, v rámci nichž jsou uvedené odměny upravovány, tak i při určování pokynů zástupcům města vysílaných na příslušné valné hromady společností.

Napsala Jitka Welzlová
Tisková zpráva

Štítky dozorčí rada, městská společnost, odměna, České Budějovice, Jiří Svoboda, Teplárna České Budějovice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Členové dozorčích rad městských společností budou pobírat nižší odměny  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.