Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějce loni hospodařily s přebytkem 400 milionů

Městský rozpočet vykázal v minulém roce úsporu v řádu milionů korun, nevyčerpané prostředky byly ve výši asi 400 milionů. Tyto peníze byly již částečně zapojeny na financování letošního rozpočtu, konkrétně šlo o 174 milionů. Zbývající finance se zapojí do rozpočtu v únoru.

„Podstatnou část zbývajícího finančního koláče tvoří neprofinancované investiční akce,“ prozradila předsedkyně finančního výboru zastupitelstva Petra Šebestíková (TOP 09).

Z velké části tuto situaci způsobila i chybějící prováděcí vyhláška k novele zákona o veřejných zakázkách, která znamenala odklad veřejných výběrových řízení. I tak se ale na e-aukcích uspořilo skoro 20 procent z původně odhadovaných nákladů, proto se v nich bude pokračovat i letos. 

V dalších úsporách by mohla pomoci už osvědčená soutěž na elektrickou energii pro město a jeho příspěvkové organizace a pro obchodní společnosti.

„Úspory se nám rozhodně budou hodit, neboť při sestavování rozpočtu nebyla jasná výše DPH, ani vyšší poplatek na obnovitelné zdroje energie (OZE), který znamená navýšení výdajů pro tento rok asi o 1,7 miliónů korun,“ uzavřela Petra Šebestíková.

Štítky rozpočet, město, České Budějovice, finance, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

"Městský rozpočet vykázal v minulém roce úsporu v řádu milionů korun, nevyčerpané prostředky byly ve výši asi 400 milionů." ...a proto je třeba zvyšovat poplatek za svoz odpadů...???

Sobota, 26. ledna 2013, 08:36Odpovědět

Budějce loni hospodařily s přebytkem 400 milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.