Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Auditoři dali radnici za tři a už padají pokuty

Za špatný audit městského hospodaření, o kterém své čtenáře Budějcká Drbna už informovala, žádné sankce přímo pro radnici padat nebudou. Horší je to ale s její pověstí, a to zejména z pohledu bank. Nezávislí auditoři dali městu za jeho roční hospodaření výslednou známku C, což je stejné jako trojka ve škole.

„Našla se tam spousta pochybení a dalo by se asi i říci, že je to takové lajdáctví. Myslím si, že to vzniklo špatnou komunikací mezi odbory. Bohužel podobná zjištění se nám v auditech objevují už mnoho let,“ uvádí náměstek primátora Miroslav Joch. V současné době jsou pracovníci magistrátu proškolováni, jak postupovat bez chyb.

Kvůli nejasnostem při nákupu 72 oken a dveří, kteří auditoři také našli, začaly padat individuální pokuty. „Už jsme tento problém řešili s panem Volfem ze Správy domů, takže ani on nebyl ušetřen sankce. Byla mu ponížena jeho odměna,“ dodal Joch s tím, že už teď radnice pracuje na nápravách svých chyb.

Závěrečné céčko je podle Jocha takovým zvednutým varovným prstem, aby se dotyční chytili za nos a začalo se hospodařit správně. „U tak velkého molochu, jako magistrát je, se chyby stávají. I samotní auditoři říkají, že žádné město nikdy nedostalo áčko. A pokud by ho dostalo, každý už ví, že tam bude něco špatně,“ uzavřel náměstek.

ČTĚTE: Audit odhalil dílčí nedostatky v hospodaření města

Štítky radnice, audit, Miroslav Joch, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auditoři dali radnici za tři a už padají pokuty  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.