Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějčtí radní se shodli na odvolání Pavla Matouška z funkce

Českobudějovičtí radní se na dnešním mimořádném jednání shodli na odvolání náměstka primátora pro ekonomiku Pavla Matouška (ANO). Primátor Jiří Svoboda to řekl s tím, že rozhodnutí musí ještě schválit zastupitelstvo. Matoušek na středeční valné hromadě teplárny, kde město drží majoritu, nehlasoval v souladu s koaličními dohodami a usnesením zastupitelstva, aniž by o tom kohokoliv informoval. Jeho vinou se firma ocitla bez dozorčí rady.

„Důvodem odvolání Pavla Matouška je, že na jednání valné hromady nedodržel jako delegovaný zástupce města usnesení zastupitelstva města, které mu uložilo zvolit jmenované členy dozorčí rady, a teplárna se tak ocitla bez dozorčí rady a bude nutné k jejímu zvolení svolat další valnou hromadu,“ uvedl primátor.

Matoušek podle něj ignoroval vůli všech voličů města prezentovanou prostřednictvím zastupitelů přijatým usnesením, které bylo schváleno všemi hlasujícími zastupiteli, a neuvedl žádné relevantní důvody, které by mu to zamezily vykonat. Nezdůvodnil proč nehlasoval.    

„Bylo to pro nás zcela nepochopitelné a nečekané rozhodnutí. Matoušek i na pondělním zastupitelstvu hlasoval pro konkrétní členy dozorčí rady,“ uvedl primátor. Na dnešní mimořádné jednání klubu zastupitelů ANO ani na městskou radu se Matoušek nedostavil, svou nepřítomnost primátorovi a stranickému kolegovi odůvodnil osobnímu důvody. 

Radniční koalice ANO, OPB, TOP 09 a KDU-ČSL podle Svobody ani dalších představitelů stran prý ohrožena není. Situací se budou zabývat zastupitelské kluby a následně mimořádné jednání zastupitelstva, které primátor svolal na 8. června.

Zdroj: ČTK

Štítky dozorčí rada, ANO 2011, valná hromada, Jiří Svoboda, primátor, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí radní se shodli na odvolání Pavla Matouška z funkce  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.