Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pondělní zastupitelstvo zvolí nového náměstka pro dopravu. Resort zůstane v kompetenci ANO

Po jedenácti týdnech by měl konečně dostat resort dopravy na budějcké radnici jasné vedení. Po náhlém odvolání Františka Konečného na březnovém zastupitelstvu jeho funkci zastávali primátor Jiří Svoboda (ANO), náměstek Petr Holický (ANO) a první náměstek Juraj Thoma (HOPB). Kdo oficiálně nastoupí na místo Konečného nechtěl primátor prozradit.

„Tip už máme, nejprve ale uzavřeme dodatek koaliční smlouvy s našimi koaličními partnery. A to bude v pondělí před jednáním zastupitelstva. Bude to někdo z našich dvanácti zastupitelů,“ odpověděl na dotaz redakce primátor Jiří Svoboda. Žádné další podrobnosti ale komentovat nechtěl.

Kromě primátora a náměstka Petra Holického sedí v zastupitelstvu za ANO Jaroslav Berka, Jana Kilbergerová, Michal Kohn, František Konečný, Roman Kubíček, Viktor Lavička, Jan Michl, Andrea Nádravská, Petr Stehlík a Petr Štěpánek. 

Podle nepotvrzených informací našeho zdroje by se novým vedoucím resortu dopravy mohla stát Andrea Nádravská (ANO). Ta je v současné době členkou rady města. K jejímu zvolení může napovědět i fakt, že po volbě náměstka, je v programu zařazena také volba neuvolněného člena rady města. Toto místo by se uvolnilo právě po přesunu Nádravské z pozice radní na post náměstkyně.

Nádravská ale informace popírá. „Důvodem mého rozhodnutí neucházet se o post dopravy  je zejména skutečnost, že mou profesní specializací je ekonomika se zaměřením na dotační poradenství, poradenství v oblasti veřejných zakázek a investice, nikoliv doprava,“ uvedla.

Kdo se doopravdy chopí resortu dopravy se tak dozvíme až v pondělí. Kromě volby náměstka by mělo zastupitelstvo projednávat také udělení Ceny statutárního města České Budějovice, poskytnutí dotace vodáckému areálu Lídy Polesné nebo několik změn v územním plánu. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky České Budějovice, zastupitelstvo, náměstek, doprava, František Konečný, primátor, ANO 2011, Jiří Svoboda, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, Andrea Nádravská, volby, Jaroslav Berka

Pondělní zastupitelstvo zvolí nového náměstka pro dopravu. Resort zůstane v kompetenci ANO  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.