Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Konečná pro Konečného. Zastupitelé odvolali náměstka pro dopravu

František Konečný (ANO) byl odvolán z funkce náměstka primátora. Rozhodli tak zastupitelé na svém dnešním jednání. Hlavní důvod, proč koalice náměstka odvolala, na jednání nepadl. S největší pravděpodobností jde o spojitost s nedávnými informacemi ohledně výstavby Multifunkčního centra Dlouhá louka.

Návrh na odvolání Františka Konečného podala samotná koalice. Hlavním důvodem jsou s největší pravděpodobností události kolem projektu Multifunkčního centra Dlouhá louka. Konečný měl podle některých zastupitelů záměrně „schovávat“ nový posudek na halu od architekta Arnošta Navrátila. Informaci zveřejnil v pátek na svém facebookovém profilu opoziční zastupitel Martin Kuba (ODS). 

ČTĚTE TAKÉ: Konečný schovává nový posudek na halu v „šuplíku“, tvrdí Kuba. Je to lež, reaguje náměstek

Ten přitom společně s členy klubu ODS v bodě nehlasoval. „My pořádně ani nevíme, za co ho chcete odvolat. Za to, že schovával dopis? Pokud se tím chcete odvolat od haly, tak bychom měli ale řešit i náměstka Holického, který je za projekt zodpovědný,“ řekl Kuba a dodal, že klub ODS nehodlá za koalici „tahat horké brambory z ohně“.

Přes palubu tak hodili teď už bývalého náměstka vlastní. Pro jeho odvolání hlasovali téměř všichni členové ANO a ostatní koaliční partneři. „Já se obavám, že tohle není poslední krok proti ANO,“ řekl bezprostředně po hlasování Konečný

Podle něj totiž není důvodem, proč byl odvolán, Sportovní hala. „To je zástupný problém. Šlo o to, že kolegové z HOPB pohrozili našim členům, že když mě neodvolají, tak budou hlasovat pro odvolání celé rady. My jsme jako klub nedrželi pohromadě a oni mě obětovali,“ uvedl Konečný.

Kdo bude místo Františka Konečného vykonávat funkci náměstka pro dopravu zatím není jasné. Podle primátora Jiřího Svobody (ANO) by se o nástupci mělo rozhodnout na dalších jednání zastupitelstva.

Foto Jana Kroneislová

Štítky zastupitelstvo, František Konečný, Sportovní hala, ANO 2011, koalice, Martin Kuba, ODS, Jiří Svoboda, Občané pro Budějovice

Konečná pro Konečného. Zastupitelé odvolali náměstka pro dopravu  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.