Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Budějčtí zastupitelé se rádi projdou kolem Malše, vyhnou se parkům a finančáku

Říká se, že v Budějcích by chtěl žít každý. Je to ale opravdu tak? Zeptali jsme se budějckých zastupitelů, jaká místa mají v Budějcích rádi, kam si rádi zajdou na procházku, a kterým lokalitám nebo místům se raději vyhnou a proč.

Juraj Thoma (HOPB)

Naprosto úžasná místa pro vycházku jsou podél slepého ramene Malše; začít třeba u Rabenštejnské věže, Panskou a potom na nábřeží podél někdejšího dominikánského kláštera, kolem gymnázia, někdejšího solního skladu ke glorietu v biskupské zahradě a pak k Železné panně. Potom stačí jenom přejít Biskupskou a jste v úplně jiném světě, ve 20. a 19. století, s honosnými nájemními domy, kolem kavárny Savoy a divadla až ke Slavii. No a potom podél Malše až k jezům… A dá se to zažít i na loďce či člunu.

Tomáš Bouzek (Společně pro Budějovice - Lidovci a TOP09)

Neopakovatelnou atmosféru v centru města má Piaristické náměstí s klášterem a Solnicí. Na konci března se můžeme všichni těšit na její otevření po komplexní opravě. Rád se procházím kolem Malše. Vyhýbám se budově finančního úřadu a raději vše posílám elektronicky.

Viktor Vojtko (STAN a Čisté Budějovice)

Asi mým nejoblíbenějším místem je vzhledem k tomu, že bydlím v Nemanicích, oblast kolem rybníku Čertík. Je to kousek přírody, který je blízko a pohled na vodu a duby na hrázi je vždy příjemný. Také mám rád malou kapličku v lesíku za Boschem směrem k Vltavě nebo Vrbenské rybníky. Žádnému místu v Českých Budějovicích se cíleně nevyhýbám, i když je samozřejmě spousta míst, kam moc nechodím, protože jsou mimo oblasti, kde se normálně pohybuji.

Petr Braný (KSČM)

České Budějovice jsou krásné město a je mnoho míst, kam rád vyrazím, nebo které rád navštěvuji. Velmi rád chodím na procházku ke Slepému rameni, protože to považuji za místo s pěknou atmosférou. S vnoučaty rádi chodíme do parku ke Sportovní hale, bez této dominanty si to místo ani neumím představit. Nemohu říci, že bych nějaké místo měl vyloženě nerad, spíše mě mrzí, že některé lokality jsou dnes těžce dostupné pro řidiče, kvůli problémům s parkováním.

Lukáš Mareš (Piráti)

Bydlím na sídlišti Máj a jedno z mých nejoblíbenějších míst, které mám kousek od domu, jsou Vrbenské rybníky. Klid, pohoda. příroda. Ve městě rád chodím uličkami v centru, nejraději mám Hradební a Panskou a pak veškeré břehy budějovických řek. A jestli se můžu něčemu vyhnout? Bohužel jsou to asi všechny městské parky. Sednout si na trávu mě tam vážně neláká. Je to velká škoda.


Jiří Svoboda (ANO) a Martin Kuba (ODS) na dotaz redakce neodpověděli.

Štítky politika, korida, České Budějovice, Malše, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, Tomáš Bouzek, KDU-ČSL, TOP 09, Panský, Martin Kuba, Viktor Vojtko

POLITICKÁ KORIDA: Budějčtí zastupitelé se rádi projdou kolem Malše, vyhnou se parkům a finančáku  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.