Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeským krajským předsedou ČSSD bude nadále Jiří Zimola

Jihočeským krajským předsedou ČSSD zůstává její dosavadní předseda a bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola. Na dnešní krajské konferenci strany v Táboře získal 98 hlasů, jeho soupeř Ondřej Veselý 66 hlasů.

Nominaci na předsedu získali před konferencí vedle Zimoly i poslanec Ondřej Veselý a starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka. Zimola loni v listopadu rezignoval na funkci prvního místopředsedy ČSSD. Řekl tehdy, že považuje za nemožné, aby vedení ČSSD v současné podobě změnilo politiku strany.

Zimola dnes delegátům slíbil, že s ČSSD vyhraje příští krajské volby. Dnes také řekl, že nebude znovu usilovat o pozici v celostátním vedení strany, protože by to mohlo vyvolávat další třenice. Připomněl rovněž, že krajské jihočeské zastupitelstvo dalo v roce 2016 návrh, aby stát zdanil církevní restituce, což tento týden schválila Sněmovna. Zimola to dnes řekl novinářům. Mandát krajského předsedy má Zimola na dva roky, řekl tajemník jihočeské ČSSD Karel Vrkoč. 

Zimola je předsedou jihočeské ČSSD deset let. Mezi lety 2008 až 2017 byl jihočeským hejtmanem. Je místostarostou v Nové Bystřici na Jindřichohradecku a také krajským zastupitelem.

Ve sněmovních volbách v roce 2017 získala v Jihočeském kraji ČSSD 7,3 procenta hlasů.

Autoři | Foto redakce

Štítky ČSSD, Jiří Zimola, Jihočeský kraj, Ondřej Veselý, Tábor, Stanislav Mrvka, Církevní restituce, Jindřichův Hradec

Jihočeským krajským předsedou ČSSD bude nadále Jiří Zimola  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.