Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvě budějcká hnutí budou spolupracovat. Zaměřit se chtějí hlavně na dopravu a parkování

Ve středu 1. srpna představili na budějckém Sokolském ostrově kandidátku do komunálních voleb v krajském městě Starostové a Nezávislí a Čisté Budějovice. Obě hnutí předtím podepsala memorandum o spolupráci a představila své programové priority.

Je to poprvé, kdy má STAN v Českých Budějovicích silnou kandidátku pod vlastním jménem. Zároveň jsme ale otevření spolupráci, a proto jsme se stejně jako v řadě jiných obcí rádi dohodli s novým hnutím Čisté Budějovice, ve kterém vidíme potenciál nových nápadů, schopností a chuti do práce na zlepšení života ve městě,” vysvětlil Jiří Švec, předseda krajského výboru STAN a člen Rady Jihočeského kraje.

Lídrem kandidátky za Starosty je Viktor Vojtko, podle kterého má město vůči občanům v řadě oblastí dluh. „Úspěšné město, kterým by České Budějovice měly být, musí mít vizi, umět spolupracovat a využívat nejnovějších poznatků i nejlepších lidí pro svůj rozvoj. Také je nutné respektovat zájmy občanů, a to nejen před volbami. A k tomu bych rád přispěl,” řekl ke své kandidatuře.

Jan Mádl, lídr za hnutí Čisté Budějovice, považuje za hlavní bod hlavně dopravu a vylepšení veřejných prostorů. „České Budějovice by měly žít, nikoliv přežívat. Je zde spousta nedomyšlených věcí, které by šlo změnit snadno a vcelku rychle. Ať už se jedná o chytřejší řešení dopravy a parkování, oživení parků a nábřeží nebo o zatraktivnění města pro turisty. Spoustu témat, jako třeba investice, je ale naopak potřeba řešit koncepčně a dlouhodobě,” vysvětlil Mádl.

Mezi hlavními body se objevilo zmiňované zlepšení dopravy a parkování, transparentní a přátelská radnice nebo podpora kultury, sportu a cestovního ruchu.​ „Ambicí našeho programu do komunálních voleb je nastavit pro řízení města standardy, které jsou běžné v úspěšně se rozvíjejících městech obdobného významu. Prostě a jednoduše – jdeme do toho společně, aby tu chtěl žít každý,” shodli se oba lídři.

Foto Michal Vítovec

Štítky politika, kandidátka, volby, STAN, Čisté Budějovice, doprava, parkování, Starostové a nezávislí, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, České Budějovice, Jiří Švec, Viktor Vojtko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě budějcká hnutí budou spolupracovat. Zaměřit se chtějí hlavně na dopravu a parkování  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.