Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vláda v demisi míří do Jihočeského kraje. Jaký je program Andreje Babiše a jeho kolegů?

Rozvoj dopravní infrastruktury bude hlavním tématem návštěvy Andreje Babiše a dalších členů vlády v demisi, kteří navštíví Jihočeský kraj už v úterý 5. června. Ministři a ministryně zamíří na místo výstavby dálnice D3, vlakové nádraží v Českých Budějovicích nebo budějckou nemocnici.

Prvním bodem návštěvy kraje bude místo výstavby obchvatu Českých Budějovic, který je součástí dálnice D3. Ta zajistí propojení Prahy s jižními Čechami a Rakouskem. Následuje prohlídka budovy vlakového nádraží v Českých Budějovicích, která slouží už 110 let a v roce 2020 projde rozsáhlou rekonstrukcí. Tématem bude rovněž rozvoj železniční dopravy v kraji.

Na společném jednání s radními kraje následně ministři a ministryně pohovoří o dopravní infrastruktuře, investicích v sociálních službách, školství i o oblasti zdravotnictví. Setkají se také se starosty měst a obcí Jihočeského kraje. 

V Tréninkovém centru mládeže Složiště se vláda zaměří na podporu sportu. Následně si prohlédne areál Nemocnice České Budějovice, kde se setká se zaměstnanci a projedná možný vznik lékařské fakulty. Na letišti v Plané u Českých Budějovic budou členové vlády mluvit o plánované modernizaci areálu s cílem získat mezinárodní status. Součástí programu bude i prohlídka heliportu letecké zdravotnické záchranné služby.

Svou návštěvu zakončí vláda v demisi v Holašovicích, které jsou zapsány na seznam UNESCO. Se zástupci akčních skupin bude jednat o rozvoji venkova, zemědělství a získávání finanční podpory z národních a evropských fondů. 

Jihočeský kraj s předsedou vlády v demisi Andrejem Babišem navštíví první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička. 

Program návštěvy Jihočeského kraje

Prohlídkou výstavby obchvatu Českých Budějovic v 7:30 začne návštěva vlády v jižních Čechách. O půl hodiny později se delegace přesune na vlakové nádraží. Ve třičtvrtě na devět proběhne jednání vlády s Radou Jihočeského kraje, o dvě hodiny později se starosty. Deset minut po dvanácté hodině by měl Babiš promluvit k médiím. Na jednu hodinu odpoledne je naplánována návštěva Tréninkového centra mládeže Složiště, ve 13:40 Nemocnice České Budějovice a ve 14:50 proběhne návštěva letiště v Plané a heliportu letecké zdravotnické záchranné služby. V 15:50 se vláda přesune do Holašovic. Třicet minut po čtvrté hodině proběhne tisková konference v kulturním domě Slavie. V 17:00 by měla dostat prostor veřejnost, kterou zve hnutí na facebookovém profilu ANO, tohle jsou Budějce.

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky politika, vláda, návštěva, Jihočeský kraj, Andrej Babiš, České Budějovice, železniční stanice, Nemocnice České Budějovice, Rakousko, Praha, Milan Hnilička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Novak

Proč rovnou nenapíší, že přijel Bureš dělat státem placenou volební kampaň?

Pátek, 1. června 2018, 20:26Odpovědět

Vláda v demisi míří do Jihočeského kraje. Jaký je program Andreje Babiše a jeho kolegů?  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.