Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

SPD by podle poslance Veselého měla přijít o funkce ve vedení Sněmovny

Sociální demokracie by měla podle poslance Ondřeje Veselého vstoupit do koalice s ANO jen v případě, pokud by dostala od vítěze voleb „supernabídku“. Jediný jihočeský zákonodárce za ČSSD by přivítal, pokud by pak nová koalice odvolala všechny členy SPD z funkce ve vedení Sněmovny.

„Samozřejmě by se to týkalo i Tomia Okamury, který je momentálně místopředsedou Sněmovny. Sociální demokracie by se totiž měla stát součástí koalice s ANO jen v případě, že nebudeme pouze fíkovým listem. To znamená, že by ČSSD měla rozbourat současnou koalici ANO s SPD a KSČM,“ uvedl Ondřej Veselý.

Podle něj takzvaná „supernabídka“ musí mít i další faktory a ČSSD by podle něj měla trvat na tom, aby současný premiér v demisi Andrej Babiš zůstal mimo vládu. ČSSD by měla získat i odpovídající počet významných ministerstev. ANO ve čtvrtek večer oznámilo, že chce obnovit jednání se sociálními demokraty o možné koalici.

ČSSD při předchozím neúspěšném pokusu o vytvoření koalice usilovalo o ministerstvo vnitra, což Babišovo hnutí neakceptovalo. Podle Veselého je však kontrola vnitra ze strany sociálních demokratů legitimním nárokem. Jedním z důvodů je například kauza Čapí hnízdo, v níž figuruje stíhaný Babiš. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán přitom tvrdil, že celá záležitost je už mimo kompetenci ministerstva vnitra.

S tím však Veselý nesouhlasí. „Pokud mám správné informace, tak věc je ve fázi takové, že se pouze zahájilo trestní stíhání. Ty osoby si podaly stížnost a o ní nebylo rozhodnuto. A pokud mám správné informace, tak celá záležitost bude ještě dlouho na policii, tedy pod ministerstvem vnitra,“ řekl Veselý. Podle něj má ministerstvo vnitra navíc další důležitý význam. „Ono totiž může blokovat nekalé podnikatelské aktivity. Víc to komentovat nebudu, nechť si to každý čtenář přeloží po svém,“ dodal Veselý.

Foto Facebook Ondřej Veselý | Zdroj ČTK

Štítky SPD, Ondřej Veselý, Sněmovna, ČSSD, koalice, Svoboda a přímá demokracie, poslanecká sněmovna, ANO 2011, Andrej Babiš, ministerstvo vnitra, Tomio Okamura, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Vaněk

Hele, Veselý, měli byste šoupat nohama a ne si poroučet, nanejvýš si skromně přát. Zkus spočítat kolik vás je. Okamura do vedení sněmovny patří, stejně tak Filip. - "To znamená, že by ČSSD měla rozbourat současnou koalici ANO s SPD a KSČM“ - jsi také vypotil pěknou kravinu. Jak jsi dlouho v politice, že nevíš nic o potřebě minimálně 101 hlasů?

Pondělí, 23. dubna 2018, 19:28Odpovědět

SPD by podle poslance Veselého měla přijít o funkce ve vedení Sněmovny  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.