Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Zdeněk Ondráček po včerejších demonstracích odstoupil z čela komise pro GIBS

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček podle informací deníku Právo dnes sám odstoupil z čela parlamentní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ondráčka do čela komise v pátek zvolili poslanci. Včera proti tomuto kroku demonstrovaly tisíce lidí po celé republice.

Namyšlená demokratická žumpa

Ondráček dnes odpoledne vystoupil před poslanci a velmi tvrdě se do nich obul. „Nebuďte tak namyšlení a nemyslete si, milí pravicoví kolegové, nebo jak vás nazývám já: demokratická žumpo, že odcházím kvůli vám,“ zaútočil Ondráček především na poslanecký klub ODS. „Ani kvůli těm pár desítkám křiklounům na ulici, kteří mimo jiné porušili zákon,“ dodal Ondráček. Podle něj totiž lidé demonstrovali příliš blízko parlamentních budov, což zakazuje zákon.

Obával se lynče Ondráček dle jeho slov ustoupil kvůli obavě o zdraví jeho a rodiny. „Chtěli si na mě někde počkat a zlynčovat mě. Vyzýváte k tomu, aby byl lynčován poslanec demokratického parlamentu,“ uzavřel Ondráček. 

Protesty v Českých Budějovicích

Lidé ale po protestních akcích, které probíhaly v pondělí 5. března, stále podepisují petici proti zvolení Ondráčka. Na podpisové archy své jméno zatím zapsalo 945 Budějčáků. Organizátoři měli vést podpisy ve středu 7. března petičnímu výboru sněmovny.

Protestních akcí na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích se v pondělí 5. března zúčastnilo kolem pět set lidí. V Písku na Velkém náměstí se jich sešlo asi tři sta.

Petici týkající se Ondráčkova zvolení zatím podepsalo 945 lidí v Českých Budějovicích a 297 v Písku. Celkem petici podepsalo asi14 tisíc Čechů.

Další z petic, která je dostupná online, je zaměřena proti premiérovi Andreji Babišovi. Vyzývá ho k rezignaci. Dnes, v úterý 6. března, je na ní 98 892 podpisů lidí z celé republiky.

Autoři | Foto KSČM

Štítky demonstrace, protest, petice, GIBS, Zdeněk Ondráček, Právo, České Budějovice, ODS, Parlament České republiky, Andrej Babiš, Písek, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Zdeněk Ondráček po včerejších demonstracích odstoupil z čela komise pro GIBS  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.