Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lety byly podle jihočeského poslance Miloslava Roznera neexistujícím pseudokoncentrákem

Jihočeský poslanec za SPD Miloslav Rozner zase zabrousil do špatných vod. Velká část společnosti se pohoršuje nad jeho prohlášením o táboře v Letech na Písecku, o kterém řekl, že to byl „neexistující pseudokoncentrák“.

Rozner loni na sjezdu SPD kritizoval odkup vepřína nedaleko pietního místa v Letech, který schválila vláda. „Bezesporu bych nikdy nevyhodil z okna půlmiliardy za likvidaci fungující firmy kvůli neexistujícímu pseudokoncentráku,“ řekl podle České televize spolustraníkům Rozner. Mladí sociální demokraté podali v pondělí 5. února na Roznera kvůli jeho výroku trestní oznámení, poslanec se podle nich dopustil popírání či zpochybňování genocidy.


Zdroj: Česká televize, 168 hodin

Velmi podobně jako Miloslav Rozner se o táboře v Letech vyjadřoval i šéf SPD Tomio Okamura. Ten v lednu řekl, že tábor v Letech nebyl oplocený a byl v něm volný pohyb. Později se omluvil za vyjádření, že tábor nebyl oplocený, uvedl však, že ho většinou nikdo nehlídal a lidé v něm se mohli volně pohybovat. Vyjádření kritizovala pražská židovská obec i Muzeum romské kultury, které v něm spatřují popírání holokaustu. Na Okamuru podalo minulý týden trestní oznámení občanské sdružení Konexe.

ČTĚTE TAKÉ:Lidovci navrhují odvolání Okamury z vedení Sněmovny 

K výrokům obou poslanců se velmi jasně vyjádřil senátor pro Českobudějovicko a Třeboňsko Jiří Šesták. „Nechci ani jednomu z obou pánů vyvracet jejich mylné přesvědčení odbornými fakty, kterých existuje celá řada. Je to jejich svědomí a jejich přesvědčení. Ale právě proto, že to, co říkají, myslí vážně, je na místě se těchto lidí obávat a varovat před nimi. Násilí a smrt nevinných lidí, jejich duševní a fyzickou likvidaci považují za bagatelní a zpochybnitelnou věc. Není důležité, že se jedná o více než sedmdesát let starou historii. Je důležité a varující, že vědomí a svědomí pana Okamury a pana Roznera tyto hrůzy relativizuje a zesměšňuje a tím i připouští, aby se opakovaly. Tito lidé jsou v důsledku pro ostatní lidi velmi nebezpeční. Doufejme, že se nedostanou k moci a že se mnozí z nás o tom nebudou muset přesvědčit na vlastní kůži. Neptejme se, komu zvoní hrana. Nám zvoní,“ uvedl na svém webu.

K výrokům se na Twitteru vyjádřil i redaktor Ondřej Kundra.

Prostor v článku jsme chtěli dát i samotnému poslanci Roznerovi. Na jeho telefonním čísle jsme ho ale nezastihli, později nám jeho asistentka slíbila, že kontakt předá, a pokud se bude chtít poslanec k věci vyjádřit, ozve se nám. Do vydání článku jsme ale žádné vyjádření neobdrželi.

Foto Facebook Miloslav Rozner | Zdroj ČTK

Štítky Miloslav Rozner, SPD, Lety, koncentrační tábor, Svoboda a přímá demokracie, Tomio Okamura, okres Písek, Česká televize, holokaust, Jiří Šesták, Ondřej Kundra, Muzeum romské kultury, Parlament České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Kdopak má asi pravdu ? Zasvěcené komentáře na facebooku ? http://www.rukojmi.cz/clanky/5467-pravda-o-taboru-v-letech-byl-otevren-8-srpna-1940-jako-pracovni-tabor-pro-osoby-vyhybajici-se-praci-velitelem-byl-kapitan-cetnictva-janovsky-az-16-prosince-1942-naridil-himmler-deportaci-zbylych-romu-do-osvetimi

Čtvrtek, 8. února 2018, 17:57Odpovědět

Lety byly podle jihočeského poslance Miloslava Roznera neexistujícím pseudokoncentrákem  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.