Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejmladší Babišův ministr je z Budějc a bude šéfovat bouřlivému resortu zdravotnictví

Novým šéfem resortu zdravotnictví by se měl stát mladý Jihočech Adam Vojtěch. Jedenatřicetiletý rodák z Českých Budějovic, který měl nejdříve umělecké choutky, ale nakonec zamířil do politiky, je navržený na post ministra zdravotnictví a do funkce by měl být jmenován ve středu 13. prosince, spolu s dalšími kandidáty do ostatních ministerských křesel.

Adam Vojtěch ze Včelné u Českých Budějovic je známý především jako zpěvák a hudební skladatel, vystudoval klavír a herectví. Koncertoval v dětských pěveckých sborech a vystupoval v dětských muzikálech, natočil a vydal vlastní album. V roce 2005 se účastnil také soutěže SuperStar, kde dostal přezdívku Ken. Účinkoval s orchestrem Metroklub Big Band a spolu se svým kamarádem a hercem Jiřím Mádlem založil pořad Totalpařbashow aneb show k stání. V současné době, pokud čas dovolí, hostuje jako zpěvák v českobudějovických tanečních orchestrech Valda Band a Fordance Orchestra.

Původně to proto vypadalo, že se Adam Vojtěch proslaví spíš v showbyznysu než v politice. Jenomže jeho kariéra nabrala úplně jiný směr.

Rodák z Českých Budějovic se po maturitě dostal na práva a mediální studia Karlovy univerzity. Od ukončení vysoké školy prakticky pracoval pro Andreje Babiše. Nejdříve na právním oddělení mediální skupiny Mafra, poté na ministerstvu financí. Jako Babišův tajemník se věnoval hlavně zdravotnictví. A teď bude Vojtěch tomuto resortu zřejmě šéfovat. Jeho jméno už potvrdil i samotný Andrej Babiš, kterého ve středu prezident Zeman jmenoval předsedou vlády.

Jaké budou první kroky nového šéfa jednoho z nejbouřlivějších resortů, na co zacílí svou pozornost , jaké chystá změny a jakým směrem se české zdravotnictví pod jeho vedením bude dál ubírat? To nám ale mladý poslanec neřekl, ačkoliv to původně slíbil.

„Dohodli jsme se s kolegy, že do doby našeho případného jmenování se nebudeme k ničemu vyjadřovat. Nechci být ten, kdo tuto dohodu poruší," tvrdil a vysvětloval Adam Vojtěch, proč na otázky týkající se jeho priorit, plánů a záměrů coby šéfa českého zdravotnictví neodpověděl. „Jakmile budu opravdu jmenovaný, na vše vám odpovím," dodal a slíbil Adam Vojtěch. Do funkce ministra zdravotnictví by měl být mladý Jihočech jmenován ve středu 13. prosince, spolu s dalšími kandidáty do ostatních ministerských křesel.

Autoři | Foto Facebook Adam Vojtěch

Štítky Adam Vojtěch, ministr, zdravotnictví, České Budějovice, Andrej Babiš, Jiří Mádl, Miloš Zeman, Univerzita Karlova, Česko Slovenská SuperStar, Ministerstvo financí České republiky, MAFRA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejmladší Babišův ministr je z Budějc a bude šéfovat bouřlivému resortu zdravotnictví  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.