Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prezident Zeman v pondělí zahájí třídenní návštěvu Jihočeského kraje

Prezident Miloš Zeman přijede v pondělí v 10:30 před budovu krajského úřadu. Stane se tak v rámci třídenní oficiální návštěvy kraje. Setká se zde s hejtmankou Ivanou Stráskou. První den jeho návštěvy bude po setkání se zastupiteli pokračovat odpoledne v Kaplici.

Kromě setkání s občany na náměstí si zde prohlédne i továrnu společnosti Engel. Jde o čtvrtou Zemanovu návštěvu Jihočeského kraje v nejvyšší ústavní funkci. V úterý se prezident vydá do Cehnic na Strakonicku, což je jihočeská vesnice roku 2016.

Poté vyrazí do Hoštic u Volyně, kde se nechá vyfotit u autobusu Zemák, jenž byl součástí předvolební kampaně ČSSD v letech 1996 a 1998, když byl Zeman předsedou strany. Ve Vimperku má potom na programu setkání s občany a představiteli města.

ČTĚTE TAKÉ: Prezident Zeman zavítá v rámci návštěvy kraje i do jihočeské vesnice roku 

Oficiální návštěvu kraje uzavře Zeman ve středu v Milevsku, kde se uskuteční i tradiční závěrečná tisková konference za přítomnosti hejtmanky ve Zvíkovském Podhradí. S návštěvou prezidenta například nesouhlasí koaliční uskupení Pro Jižní Čechy. „Zastupitelský klub Pro Jižní Čechy považuje jednoznačně za nepřijatelné, aby předvolební kampaň stávajícího prezidenta hradili občané Jihočeského kraje ze svého rozpočtu,“ cituje Jiří Švec. Radní Ivo Moravec dodává, že všichni věří, že se v následujícím roce ujme úřadu prezidenta osoba, za kterou se nebude muset stydět.

Prezident Miloš Zeman by se po návštěvě Jihočeského kraje měl vydat do Londýna, kde by se měl v pátek setkat s královnou Alžbětou II. Mluvčí Jiří Ovčáček sice tuto informaci přesně nepotvrdil, deníku Blesk však uvedl, že Zeman uskuteční návštěvu velmi významné evropské země, ve které se nedávno konaly důležité parlamentní volby.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky návštěva, Miloš Zeman, Jihočeský kraj, Ivana Stráská, Kaplice, Jiří Ovčáček, Alžběta II., ČSSD, České Budějovice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman v pondělí zahájí třídenní návštěvu Jihočeského kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.