Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Singapurský prezident si z návštěvy Českého Krumlova odvezl vltavín

Doslova uchvácený byl Českým Krumlovem singapurský prezident Tony Tan Keng Yam, který na jih Čech zavítal v rámci své oficiální návštěvy České republiky. Netajil se tím, že ho okouzlila i Praha. Při páteční zastávce v Českém Krumlově přiznal, že sice slyšel, jak je tohle jihočeské město krásné, ale skutečnost prý neskutečně předčila jeho očekávání. „Je to něco fantastického," podělil se o dojmy.

Sedmasedmdesátiletý prezident zavítal na jih Čech v rámci oficiální státní návštěvy České republiky. V prezidentské funkci totiž končí a tak se přijel rozloučit. Při té příležitosti se zastavil se i v některých singapurských firmách, které u nás podnikají. Jeho českokrumlovská zastávka byla hodně krátká, ale v jihočeském městečku způsobila pozdvižení. Delegace totiž čítala dvaašedesát lidí, kteří přijeli s policejním doprovodem v konvoji o devatenácti autech. A to nemluvě o „mužích v černém" kteří do Českého Krumlova dorazili před samotným příjezdem singapurské hlavy státu.

„Singapurskou delegaci o osmadvaceti lidech tvořili prezident a jeho žena, diplomaté, členové vlády a úředníci. Mezi nimi například i ministři zahraniči nebo průmyslu a obchodu. Za českou stranu v delegaci byli většinou lidé z Pražského hradu, ale její součástí byl například i náměstek hejtmanky Jihočeského kraje Josef Knot." upřesnila mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nestávalová.

Hlavním chodem slavnostního oběda byla kachna

Singapurského prezidenta přivítal na radnici, obdaroval ho vltavínem a poté ho doprovázel městem starosta Českého Krumlova Dalibor Carda. Po zápisu do pamětní knihy se singapurský prezident prošel po Lazebnickém mostu a podíval se i do zámku, kde shlédl ukázku z divadelního představení. „Je to pro naše město velká čest, že mohlo přivítat tak významného a vzácného hosta," uvedl starosta Dalibor Carda. Ten singapurskému prezidentovi povyprávěl o historiii Českého Krumlova, Tony Tan Keng Yam zase ocenil spolupráci obou zemí. „Návštěva se nesla v přátelském a velmi odpočinkovém duchu," řekla mluvčí Nestávalová.

Singapurský prezident s českokrumlovským starostou také poobědval. V hotelu Bellevue měli na slavnostním stole jako předkrm uzeného lososa, jako polévka se podávala kulajda. Hlavním chodem bylo kachní prso s pyré, omáčkou hoisin a červená řepa. Sladkou tečku obstaral creme brulle. „Menu bylo přesně podle hradního protokolu," podotkla mluvčí českokrumlovské radnice.

Z Českého Krumlova se singapurští hosté vydali do Písku, kde navštívili firmu, kterou vlastní jejich krajané a poté se vrátili zpět do Prahy.

Singapurský prezident navštívil Český Krumlov

Pátek, 26. května 2017, 18:01

Singapurský prezident navštívil Český Krumlov
Singapurský prezident navštívil Český Krumlov

Štítky prezident, Singapur, návštěva, delegace, Český Krumlov, Česko, Tony Tan Keng Yam, Praha, radnice, Josef Knot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Singapurský prezident si z návštěvy Českého Krumlova odvezl vltavín  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.