Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Martin Bláha nabídl svou rezignaci na pozici předsedy představenstva holdingu Jihočeské nemocnice

Předseda představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Martin Bláha nabídl rezignaci na svou pozici. Potvrdila se tak slova náměstkyně hejtmana Ivany Stráské, která to naznačila při úterním podpisu memoranda o spolupráci ČSSD, Jihočechů 2012, KDU-ČSL a uskupení Pro Jižní Čechy při jednání o nové krajské koalici.

„Vítám, že se rodí nová krajská koalice, jejímž základem, jak doufám, bude slušnost a poctivá práce pro všechny Jihočechy,“ uvádí ve svém prohlášení Bláha. Spory ohledně holdingu Jihočeské nemocnice a výše odměn vrcholných představitelů managementu stály za pádem krajské koalice ČSSD, ANO a Jihočechů 2012. 

O svém rozhodnutí informoval Bláha jak hejtmana Jiřího Zimolu, tak i jeho náměstkyni Ivanu Stráskou. „Jako předseda představenstva společnosti Jihočeské nemocnice nechci jakkoli stát v cestě novému rodícímu se projektu, a proto jsem se rozhodl dát v zájmu další bezproblémové komunikace svou funkci v jihočeských nemocnicích k dispozici. Tuto nabídku chápu jako svůj osobní vklad pro úspěch v koaličním vyjednávání,“ doplnil Bláha.

Stane se tak pravděpodobně druhým členem představenstva holdingu, který opustí svou funkci. Na konci minulého týdne oznámil svou rezignaci k 30. dubnu Petr Novák. Rozhodl se tak poté, co vyšly najevo odměny členů představenstev jihočeských nemocnic. Novák byl ve funkcích od 1. ledna a měl stejné odměny jako Martin Bláha a Michal Čarvaš. 

Štítky Martin Bláha, Jihočeské nemocnice, a.s., předseda představenstva, koalice, Ivana Stráská, ČSSD, KDU-ČSL, Jihočeský kraj, Petr Novák, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Bláha nabídl svou rezignaci na pozici předsedy představenstva holdingu Jihočeské nemocnice  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.