Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volby do zastupitelstva kraje budou v říjnu. Budějovice volit do Senátu nebudou

Prezident České republiky Miloš Zeman rozhodl, že volby do Senátu Parlamentu České republiky budou 7. a 8. října.

Ve volebním obvodu České Budějovice se uskuteční pouze volby do zastupitelstva Jihočeského kraje. Občané mohou hlasy odevzdat ve svém volebním okrsku, případně si mohou požádat o vydání voličského průkazu,“ uvedla mluvčí českobudějovické radnice Jitka Welzlová.

Pokud volič nebude moci volit ve volebním okrsku, v jehož stálém seznamu je zapsán, vydá obecní úřad na jeho žádost voličský průkaz. „Ten se vydává pouze občanům zapsaným ve stálém seznamu v územním obvodu kraje. Žádost o vydání tohoto průkazu je možné podat osobně u příslušného obecního úřadu, nejpozději do 5. října 2016 nebo písemným podáním doručeným nejpozději do 30. září 2016. Písemné podání musí být v listinné podobě opatřené úředně ověřeným podpisem voliče, nebo v elektronické podobě podepsané elektronickým podpisem voliče či v elektronické podobě zaslané prostřednictvím datové schránky,“ říká vedoucí správního odboru Jan Kostík.

Kontaktní místo pro podání žádostí voličů s trvalým bydlištěm na území Českých Budějovic je magistrát, náměstí Přemysla Otakara č. 1/1, oddělení evidence obyvatel a OP (ohlašovna pobytu), tel. č. 386 802 108-109 a 386 802 111-113, a to každý pracovní den. V případě podání žádosti osobně, bude průkaz voliči vydán na počkání.

Telefonní čísla, na kterých získají občané bližší informace, jsou 386 805 020 a 386 805 021,“ dodala Welzlová.

Štítky volby, Česko, Senát Parlamentu ČR, České Budějovice, Miloš Zeman, Parlament České republiky, Jihočeský kraj, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volby do zastupitelstva kraje budou v říjnu. Budějovice volit do Senátu nebudou  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.