Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na závěr prvního dne prezidentské návštěvy zavítal Zeman k budějckým hasičům

Prezident Miloš Zeman byl vůbec prvním prezidentem, který se za 150 let existence budějcké hasičské stanice zastavil v jejím sídle. Stalo se tomu tak krátce po středeční 18. hodině.

Hlava státu se mohla kochat zásahovou technikou, jež se používala před více jak sto lety, ale i tou, kterou používají hasiči momentálně. Zeman následně poděkoval profesionálním a dobrovolným hasičům za jejich práci a ocenil rovněž kulturně-společenské činnosti.

Promluvil také o jejich vzájemné spolupráci s Jihočeským krajem, třeba i v migrační krizi, která je aktuálním společenským problémem. Vzájemně se však shodli, že úloha hasičů je především v logistické a technické podpoře.

Nezbytnou součástí návštěvy byla dekorace praporu Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje prezidentskou stuhou. Opačným směrem putovala k Miloši Zemanovi kniha o historii budějckých hasičů a pamětní odznak vyrobený speciálně pro oslavy.

„Návštěvou prezidenta České republiky Miloše Zemana na stanici v Českých Budějovicích vyvrcholily oslavy naše 150letého výročí českobudějovického profesionálního sboru. Je nám velikou ctí, že prapor HZS Jihočeského kraje nyní zdobí stuha prezidenta republiky,“ řekl ředitel HZS Jihočeského kraje Lubomír Bureš. 

Na závěr věnoval krajský starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Jiří Žižka prezidentovi historickou vedutu Českých Budějovic. Bývalý starosta Václav Žižka jej zase obdaroval čistě jihočeskou „špacírkou“.

Foto Jan Luxík

Štítky Miloš Zeman, návštěva, Jihočeský kraj, Česko, Hasičský záchranný sbor, České Budějovice, Jiří Žižka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na závěr prvního dne prezidentské návštěvy zavítal Zeman k budějckým hasičům  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.