Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Padělky v členských příspěvcích - případ objasněn

Dokonce i do členských příspěvků jedné z politických stran se koncem dubna letošního roku dostali v Českých Budějovicích padělané bankovky. Jak zjistili intenzivním šetřením jihočeští kriminalisté, specialisté na závažné hospodářské trestné činy, stála za vším mladá žena. Její pohnutka byla prostá všech politických motivů, chtěla jen přijít k penězům a použít je pro svoji potřebu.

Žena z Českých Budějovic (20 let) na multifunkčním zařízení padělala minimálně několik kusů bankovek nominální hodnoty 1 000 korun. Jako vzor použila několik pravých tisícikorun. Padělané bankovky posléze podstrčila svým prarodičům a tak se padělky ocitli v členských příspěvcích základní organizace jedné z politických stran v Českých Budějovicích. Dík všímavosti straníků však byly padělky zadrženy a předány policii. Kriminalisté zjišťovali různé cesty pohybu padělků, jedna z nich je dovedla, po necelých třech týdnech, k pachatelce a její multifunkční tiskárně.


Žena byla včera kriminalisty obviněna, respektive bylo zahájeno její trestní stíhání pro podezření z trestného činu padělání a pozměnění peněz (§233/2 tr. zákoníku. V případě prokázání viny, může být žena potrestána odnětím svobody na tři léta až osm let.

Zdroj: PČR JČK

ČTĚTE TAKÉ:

Předseda Budějckých komunistů Nadberežný objevil v pokladně s poplatky falešné bankovky

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padělky v členských příspěvcích - případ objasněn  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.