Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Náročný závod pro profesionály policejních zásahových jednotek vyhrál tým Jihočechů

V sobotu 7. května 2011 vyhlásil před nastoupenými policejními sportovci a návštěvníky prestižního závodu zásahových jednotek policie ŠUMAMAN 2011, jihočeský policejní ředitel plk. Heřman, vítěze závodu. Závod, který měřil 46 km a závodníci jej absolvovali na horských kolech, raftu a samozřejmě také po svých, odstartoval v sobotu v půl sedmé ráno.

Všech čtrnáct týmů z celé republiky startovalo postupně po 25 minutách. První tým celou trasu zdolal za čtyři a půl hodiny. Tým, který se umístil jako poslední, měl na této náročné trati čas necelých sedm hodin. Tento údaj vypovídá velmi přesvědčivě o náročnosti závodu.

Jak tedy dopadli závodníci. Na prvním místě stanuli policisté zásahové jednotky jihočeské policie, kteří po dobu závodu vystupovali pod smyšleným názvem STS Chvojkovice Brod, snad proto, aby zmátli soupeře. Jako druhý tým se umístil s časem čtyř hodin a čtyřiceti pěti minut, tým zásahové jednotky Brno. Na třetím místě skončil tým zásahové jednotky Plzeň. Druhý tým jihočeské zásahové jednotky, se ztrátou necelých čtyř minut skončil na čtvrtém místě. Jihočeši tedy v závodu, který je v republice ojedinělý, obstáli se ctí. Tým profesionálů jihočeské zásahové jednotky dosáhl na prvním místo v letošním XIV. ročníku závodu již potřetí za sebou.


Letošní závod přivítal mimo policejní týmy i tým vojenských specialistů z brigády rychlého nasazení z Jindřichova Hradce. Muži v zeleném skončili na dvanáctém místě. Na šestém místě skončil tým s názvem Zelenáči. Na trati si však počínali velmi zdatně. Členy týmu byli studenti Jihočeské univerzity oboru zdravotnický záchranář, letos končí třetí ročník studia. Jako svoji přípravu, si nemohli vybrat vhodnější závod.

Co vše obsahuje závod Šumaman 2011 se dozvíte ZDE!

Zdroj: PČR JČK

Štítky zásahová jednotka, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, STS Chvojkovice-Brod, Brno, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Let´s go CopsBoys, let´s go!

Pondělí, 9. května 2011, 15:31Odpovědět

Libor Matoušek

Jihočeský benga nejlepší! :-D

Pondělí, 9. května 2011, 15:23Odpovědět

Náročný závod pro profesionály policejních zásahových jednotek vyhrál tým Jihočechů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.