Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích se představí 770 vystavovatelů z 27 zemí

Na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích, jejíž 38. ročník potrvá od 25. do 30. srpna, se představí 770 vystavovatelů z 27 zemí. Ředitelka výstaviště Marcela Payerová řekla v úterý novinářům, že nově se otevře právě postavený pavilon T, jehož výstavba stála 188 milionů korun.

Otevření nového multifunkčního pavilonu T, který zdvojnásobil krytou výstavní plochu v areálu, se zúčastní také prezident Václav Klaus a ministři zemědělství Visegrádské čtyřky.

"Při slavnostním čtvrtečním zahájení výstavy Země živitelka předají zástupci ministerstva zemědělství ceny ministra mladým vědcům za provedený výsledek výzkumu a vývoje v roce 2011, certifikáty značky KLASA a Český výrobek. Na sobotní dožínky přijede také předseda vlády Petr Nečas (ODS)," řekla Payerová.

V novém pavilonu T se návštěvníkům představí v Česku z českých surovin a oceněné značkou Regionální potravina. Volné plochy obsadí opět zemědělská technika, jako jsou traktory, kombajny a jiné stroje, představí se producenti osiv a krmiva a také chovatelé plemenného skotu a dalších hospodářských zvířat.

"Celá výstava se dělí v jednotlivých dnech na různé tématické celky. Čtvrtek je věnovaný českým pekařům a cukrářům, pondělí je dnem ovocnářů. Doprovodný program budou tvořit různé semináře či konference z daných oborů," doplnila Payerová.

Největší agrosalon v zemi navštívilo vloni asi 100 000 lidí.

Čtěte také: Budějcká událost velká? Začne Země Živitelka.

Čtěte také: Země Živitelka zkomplikuje dopravu v Budějcích

Čtěte také: Nový pavilon nejen pro Budějce

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky výstava, Země živitelka, České Budějovice, pavilon, Václav Klaus, Visegrádská skupina, Ministerstvo zemědělství České republiky, Petr Nečas, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích se představí 770 vystavovatelů z 27 zemí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.