Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Modrý most u polikliniky Jih v Českých Budějovicích se uzavře pro motoristy

Modrý most u polikliniky Jih v Českých Budějovicích se od pondělka úplně uzavře pro auta a motocykly. Nadále bude most přístupný pouze chodcům, cyklistům a v případě potřeby i složkám integrovaného záchranného systému, řekl ve čtvrtek agentuře Michal Bosák z českobudějovického magistrátu.

Most se otevřel také pro automobilovou dopravu v červnu 2008, proti tomuto rozhodnutí se však odvolali lidé bydlící v okolních ulicích. Krajský úřad Jihočeského kraje tato odvolání označil za nepřípustná a rozhodnutí magistrátu v říjnu 2008 potvrdil.

"Proti rozhodnutí krajského úřadu se odvolali Jan Veselý a Občanské sdružení Modrý most. Jejich odvoláním se zabýval krajský soud, který v únoru 2009 žalobu občanského sdružení Modrý most zamítl, žalobě Jana Veselého však vyhověl a rozhodnutí krajského úřadu zrušil," řekl Bosák.

Proti rozhodnutí krajského soudu podali Jan Veselý a Občanské sdružení Modrý most kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

"V květnu 2010, kdy měla uplynout povolená lhůta pro zkušební provoz, podalo město České Budějovice žádost o kolaudační souhlas se stavbou Modrého mostu, který 31. května 2010 odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu vydal," dodal Bosák.

Nejvyšší správní soud se Modrým mostem zabýval 27. května 2010, kdy rozsudkem zrušil rozhodnutí krajského soudu v Českých Budějovicích a vrátil případ k dalšímu řízení. Na základě tohoto rozsudku zrušil v červnu 2010 krajský soud původní rozhodnutí krajského úřadu a věc vrátil k dalšímu řízení.

Odbor dopravy krajského úřadu v lednu 2011 zrušil stavební povolení a věc vrátil magistrátu města k novému projednání.

"Jelikož bylo zrušeno stavební povolení vydané 17. června 2008, je kolaudační souhlas z 31. května 2010 neplatný a Modrý most mohou využívat pouze chodci, cyklisté a složky integrovaného záchranného systému," shrnul Bosák.

Autor: Dobrin Stojčev Mediafax

Štítky Modrý most, České Budějovice, Michal Bosák, magistrát, krajský úřad, Jan Veselý, občanské sdružení, Nejvyšší správní soud České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

richard praskořík

Flinte, Flinte, kousek od mostu ano, ale jiného :-))))

Pátek, 1. července 2011, 19:01Odpovědět

Frank Flint

Já bydlim přímo u mostu a rozhodně bych ho nezavíral! Velice často využívám a ten provoz neni nijak extra ...

Pátek, 1. července 2011, 13:04Odpovědět

richard praskořík

úravy ul B. Němcové a průjezdnost mostu do Havlindy podle méhou názoru přispěly k odlehčení Lidické. tohle řešení Lidickou určitě opět zahustí. na druhé straně chápu ty co v Havlindě bydlí, ale musí si uvědomit, že žijí ve městě a na vsi. ale na radnici je to samý expert, oni si s tím kluci určitě poradí

Pátek, 1. července 2011, 12:38Odpovědět

Hawky

No počkají až rozjebou celou Havlindu a její obyvatelé budou jezdit na kole přes jez u "Velkasu" a na nákupy dodá město zdarma šerpy.

Pátek, 1. července 2011, 09:27Odpovědět

Frank Flint

Tak to je super ... vzhledem k tomu, že je rozjebaná půlka Havlindy ... nedovedu si představit lepší načasování ... nebo od kdy nebo jak?

Pátek, 1. července 2011, 09:16Odpovědět

Modrý most u polikliniky Jih v Českých Budějovicích se uzavře pro motoristy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.