Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé v Českých Budějovicích mohou žádat o peníze na kulturní památky ve dvou dotačních programech

Žádost o finanční příspěvek na obnovu kulturní památky mohou lidé podat prostřednictvím odboru památkové péče českobudějovického magistrátu. Náměstkyně primátora Ivana Popelová řekla agentuře Mediafax, že celkový objem peněz je téměř 4,5 milionu korun.

 

 
Dotační program ministerstva kultury Podpora památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností má termín uzávěrky prvního kola 28. února, druhé kolo končí 30. dubna.
"V tomto programu mohou uspět vlastníci kulturních památek, které se nalézají mimo území vyhlášených památkových rezervací a zón, ať už vesnických či městských, tedy samostatně stojící kulturní památky. Celková finanční kvóta pro letošní rok a správní území obce České Budějovice je 2 484 000 korun," říká náměstkyně Popelová.
Druhou příležitost pro získání finančních prostředků nabízí dotační program města České Budějovice v oblasti památkové péče v roce 2011. Vyhlášen bude od 1. března do 1. dubna tohoto roku. Dotaci mohou získat vlastníci nemovitých kulturních památek, které se nalézají na území Českých Budějovic, avšak mimo území městské památkové rezervace, pro níž je určený jiný dotační program.
"Podle návrhu památkové komise a po schválení v radě města jsou letošní dotace určené na náklady spojené s obnovou fasád a střech. Druhá výzva tohoto programu bude od 1. května do 1. června. Celkem jsou na letošní rok připraveny dva miliony korun," upřesňuje náměstkyně a pro zajímavost dále uvádí, že vloni se podařilo přispět na obnovu fasády věže kostela sv. Jana Nepomuckého v ulici B. Němcové částkou 500 000 korun, na fasádu Hardtmuthovy vily 278 000 korunami a na fasádu bývalého domku hrobníka na Staroměstském hřbitově částkou 459 000 korun. 

Štítky kulturní památka, dotace, České Budějovice, Mediafax, fasáda, Ministerstvo kultury České republiky, Božena Němcová, Jan Nepomucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Českých Budějovicích mohou žádat o peníze na kulturní památky ve dvou dotačních programech  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.