Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zlatý hřeb festivalu je tady! Budějce rozezní Vltava

Festival Central Park Slavie pokračuje dalším týdnem a i tentokrát vás čeká skvělá muzika. Nechce se vám nikam jezdit? Nevadí! Živá muzika je na programu i v centru Českých Budějovic na letní scéně před KD Slavie. Právě dnes se bude hrát alternativní rock.

Od dnešní 17. hodiny se představí Mons Pubis, prozatím nepříliš známá kapela, kterou před pár lety založili studenti zemědělství v Českých Budějovicích. Přijďte si poslechnout jejich osobitý hudební projev, ve kterém dávají najevo své výrazné talenty.

V 18.45 hodin vystoupí Oni, rockoví písničkáři, kteří to umí pořádně rozjet. Dvojice hlasů se opírá o živelnou kapelu složenou z výlupků budějcké jazzbluesové scény.

A konečně od půl deváté začne to, na co se všichni tolik těší - koncert kapely Vltava! Tahle formace je právem považovaná za jednu z nejoriginálnějších českých kapel. Zásluhu na tom mají originální texty, stejně jako nezaměnitelný hudební styl a charisma Roberta Nebřenského. Po koncertu bude následovat afterparty s oldies českou produkcí.

Central Park Slavie, který odstartoval minulý týden a navštívilo ho za dva dny přes tisíc lidí, láká příznivce alternativnějších hudebních stylů i starého dobrého jazzu v podání ostřílených muzikantů.

Poslední červencový pátek si na festivalu přijdou na své milovníci rozličných hudebních stylů od jazzu přes funk rock až po punk rock.

Zítra tedy v 16 hodin vystoupí band Jazza Nostra, neboli parta mladých profesionálních hudebníků, kteří veřejně hrají pro své potěšení. Těšte se na představení složené z tónů kytary, saxofonu, basy a bicích.

O hodinu později zahrají Strong Coffee, zástupci funk rocku. Českobudějovická kapela se skládá ze třech mladých hudebníků, kteří rádi přesahují do dalších stylů. Skupina oslovila za své poměrně krátké působení širokou řadu posluchačů a stihla odehrát několik významných koncertů po boku slavnějších českých jmen, jako Čechomor nebo Monkey Business.

Od tři čtvrtě na sedm uvidíte koncert kapely Akia b.a., lokální punkově laděné bigbeatové stálice, která ráda zpívá o lásce!

Vrcholem dne bude vystoupení legendární českobudějovické formace Smutný Karel od 20.30 hodin. Kapela se ráda nechává inspirovat všemi žánry moderní hudby, ať už psychedelickým rockem, reggae či bluesovou muzikou. Následuje nevázaná afterparty.

Central Park Slavie už jede, je celý zdarma a pořadatelé po vzoru moderních festivalů založili vlastní online sbírku, kde jim můžete přispět na festival a jeho rozvoj a dostanete za to ještě parádní odměnu.

Tisková zpráva
www.klubslavie.cz

Štítky Central Park Slavie, festival, hudba, letní scéna, KD Slavie, České Budějovice, hudební skupina, Vltava (Helsinky), rock, koncert, styl, Robert Nebřenský, Čechomor, Monkey Business

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatý hřeb festivalu je tady! Budějce rozezní Vltava  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.