Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zítra naposledy se lidi mohou ucházet se o pozici hlavního architekta

Ještě dnes a zítra se mohou do výběrového řízení přihlásit odborníci, kteří mají zájem o pozici hlavního architekta Statutárního města České Budějovice. Prozatím magistrát zaregistroval pouze dvě přihlášky.

„Doufám, že se nakonec ještě objeví další zájemci,“ říká náměstkyně primátora Ivana Popelová. Obávám se, že slavná jména jako Eva Jiřičná nebo Karel Koutský mladé architekty vyděsily, možná měli trochu strach se přihlásit,“ vysvětluje Popelová. Budějovičtí radní oslovili také Českou komoru architektů, a tak všichni registrovaní jihočeští architekti dostali dopis informující o probíhajícím výběru.

„Hlavního architekta budou vybírat dvě komise,“ uvedla náměstkyně Popelová. „První komise bude odborná. Zasedne v ní ředitel České komory architektů Jiří Plos, architekta Eva Jiřičná a Karel Koutský.“ Druhou komisi budou ze dvou třetin tvořit úředníci. „Obsazujeme  totiž funkci vedoucího úředníka, a tak musíme respektovat  zákon o úředních,“ vysvětluje náměstkyně. V této komisi by měl objevit vedoucí bývalého odboru územního plánování a architektury Luboš Lacina, další členy komise chce město získat z Jihočeského kraje a na ministerstvu pro místní rozvoj, hlas by mohli mít také hlavní architekti z měst, kde tento útvar již funguje.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky architekt, České Budějovice, Eva Jiřičná, Karel Koutský, Česká komora architektů, Luboš Lacina, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra naposledy se lidi mohou ucházet se o pozici hlavního architekta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.