Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zima a déšť znepříjemnily poslední dny Majálesu

Velkolepé zakončení festivalu Budějovický Majáles 2013 nedopadlo úplně podle představ. Přestože hudební program byl velice pestrý, moc lidí se do deštivého počasí nevydalo. Pršet začalo během pátečního průvodu a s občasnými přestávkami nepřestalo až do konce letošního desátého ročníku.

Během pátečního odpoledne probíhaly v jihočeské metropoli již tradičně majálesové svatby a zvěčnit jste se mohli nechat u studentů SUPŠ sv. Anežky České z Českého Krumlova.

Park u Sportovní haly se pak během večera změnil na bahenní lázně a nestěžovali si jen ti, co si prozíravě vzali gumovky. Díky kvalitní produkci však musel být spokojený úplně každý.

Na pódiích se střídaly kapely s různými styly hudby. Na své si přišli i posluchači reggae díky skupině Riddimshot, která si na pomoc přizvala keňskou vycházející hvězdu Firesona Bantu.

Po nich se na druhém pódiu představila výborná kapela Voodooyoudo a Budějcká Drbna si užila i skupinu Make My Heart Explode.

Po kapele Floex, která překvapila nejenom po hudební stránce, ale i perfektní projekcí, se vydala Drbnička, stejně jako většina dalších, do tepla zdejších klubů. Konec pátečního majálesového řádění si pak užila v Café Klubu Slavie, kde hráli DJ Ramel a DJ Hellsmith.

Sobotní den byl unavený, studený a deštivý. Areál zel prázdnotou. Znudění stánkaři smutně vyhlíželi davy lidí, které běžně Majáles navštěvují. Nálada stoupla až kolem šesté hodiny odpoledne, kdy se na pódium chystala Lenka Dusilová. Její fanoušci se nenechali zaskočit deštěm ani blátem.

„Nové album Baromantika je v poslední době mé nejoblíbenější, takže jsem si její vystoupení nemohla nechat ujít. Jen musím říct, že je to spíš klubová hudba a v Café Klubu Slavie jsem si to užila mnohem víc. Jinak počasí nám to letos pěkně zavařilo,“ prozradila Budějcké Drbně Vendula Hardová.

Překvapením bylo velmi zajímavé seskupení tří japonských hudebníků, kteří se nazývají Shugo Tokumaru, po kterých pak na scénu přišel Vladimir 518 a zakončil tak desátý ročník Budějovického Majálesu.

Hudební program Budějovického Majálesu

Úterý, 14. května 2013, 18:00

Nejlepší obuv - gumovky
Zajímavé seskupení z Japonska - Shugo Tokumaru

Štítky Budějovický Majáles, hudební festival, hudební skupina, Anežka Česká, festival, Drbna.cz, Lenka Dusilová, Vladimir 518, Český Krumlov, Floex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima a déšť znepříjemnily poslední dny Majálesu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.