Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zatlačte slzu, Budějovický Majáles 2014 skončil

Je to smutné, ale takový život někdy bývá. Majáles je pryč a nám nezbývá než se vrátit do normálních pracovních kolejí. Snad jste si týden plný jarních oslav užili podle svého gusta alespoň tak, jako Budějcká Drbna, která celý čtvrtek i pátek strávila na akcích, aby jí neuteklo nic podstatného.

Skejťáci a sprejeři

Organizátoři Budějovického Majálesu mysleli opravdu na všechny, a tak zřejmě tušili, že pro nadšence prkýnek na kolečkách ve městě moc prostoru není. Proto skejťákům patřilo prostranství mezi Slavií a Jihočeským divadlem. K tomu vyhrávala stylová muzika a opodál se pak konal sprejerský workshop, na němž si mohl každý zájemce vyzkoušet, jaké to je být pouliční rebel.

Čtvrtek patřil dětem

Zábava z trochu jiného soudku, ale kdo z nás jako dítě nemiloval pohádky? Ve stanu u plaveckého stadionu zasedly do lavic desítky dětí s rodiči a všichni si vychutnali Pohádku na draka souboru Pohádkový SoUDek, výtvarný workshop, taneční vystoupení nebo pohádku Jak se stal Rumcajs loupežníkem sehranou souborem J. K. Tyla.

Aby černá černou byla aneb Stay zmrd

Kontroverzní a ten nejčernější humor přijela do Budějc v rámci Majálesu představit banda týpků, jimž není nic svaté. Dělají si, slušně řečeno, srandu úplně ze všeho, od Okamury po Bartošovou přes romskou menšinu. O tom, jak projekt vznikl, jak na něj lidé reagují a další témata otevřela tahle banda ve čtvrtek v klubu Kredance.

Páteční vyvrcholení a majálesové šílenství

I přes chladné počasí se budějčtí studenti nebáli navléci do těch nejbláznivějších kostýmů, a tak v pátek v poledne kolem třech tisícovek nejrůznějších kreativců vyrazily do ulic centra Budějc. Zvědavé hlavy občanů jako vždy vykukovaly z oken, řidiči naštvaně troubili, policisté je usměrňovali, studenti křepčili a kolem jedné hodiny dorazil celý průvod na Sokolský ostrov. Tam proběhl závod trojice kandidátů na nového krále, kteří získali největší počet hlasů během celotýdenního studentského jamování. Králem se nakonec stal Vítek Zelený z Biskupského gymnázia.

Po předání cen zahájila open air na Sokoláku skupina Lex Barker a pak už se pařilo až do desáté hodiny večerní. I předpovídaný déšť ustoupil, a tak pivko chutnalo. Večer pak zahráli skvělí a osvědčení The Feud a pak se osazenstvo z našeho jihočeského ostrůvku přesunulo na afterparty do Slavie, kde na ně čekala další nálož muziky v podání českobudějovických Vees a pražských elektro Skyline. Po cestě si mohli účastníci netradičního nočního průvodu doprovázeného bubny vychutnat ještě ohňostroj, a tak ke kvalitní jarní studentské oslavě nechybělo zhola nic.

Budějovický Majáles 2014: Den čtvrtý a pátý

Sobota, 17. května 2014, 17:00

The Feud
Přednáška Stay Zmrd

Štítky Budějovický Majáles 2014, čtvrtek, pátek, Drbna.cz, slavnost, Jihočeské divadlo, Lex Barker, majáles, České Budějovice, Rumcajs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatlačte slzu, Budějovický Majáles 2014 skončil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.