Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zapomenuté místo u Slavie bude v létě žít kulturou

Letní scéna před spolkovým domem Slavie se o prázdninách stane významným kulturním centrem Budějc. Café klub Slavie ve spolupráci s městem České Budějovice a Jihočeským krajem tam totiž v červenci a srpnu uspořádá první ročník multižánrového festivalu Central Park Slavie.

V průběhu čtyř týdnů si na letní scéně v centru krajské metropole přijdou na své vyznavači různých hudebních stylů i žánrů. Vždy od středy do soboty se na v posledních letech nepříliš využívaném venkovním pódiu odehrají koncerty pro velmi široké spektrum posluchačů.

„Každý si najde to svoje. Festival nebude zaměřen třeba jen na elektronickou hudbu, ale také na folk, blues či beat. Kvůli různorodému publiku jsme se nechtěli zaměřit jenom na určitý druh muziky. Je to vlastně odraz celoročního provozu našeho klubu,“ sděluje David Matějíček z Café klubu Slavie s tím, že festival je financován granty na podporu kultury, a tak bude veškerý hudební program zdarma!

Hned v prvním týdnu konání festivalu (17. až 20. července) se návštěvníci můžou pod širým nebem těšit na produkci okořeněnou efektní audiovizuální scénou, kterou připraví budějcká skupina video-umělců Invert. „Projekce bude součástí celé scény, kterou se tím pokusíme oživit a zároveň uzavřít, aby na pódiu nestála kapela s nekrytými zády. Kdo přijde, seznámí se s úplně novými možnostmi mediálních vizualizací. Rozhodně se bude na co koukat!“ zve dramaturg Slavie Lukáš Zahradník.

Největším tahákem úvodních dnů Central Parku Slavie bude táborská čtveřice Take Death, jejíž vystoupení bude samozřejmě doplněno audiovizuálním promítáním. Ve druhém týdnu, věnovaném folku, do Budějc přijedou velcí šoumeni Ukulele Troublemakers, kteří na tyhle malé drnkací nástroje zahrají třeba písničky od Michaela Jacksona, Guns N´ Roses, Lennyho Kravitze nebo AC/DC.

Festival bude pokračovat až v druhé polovině srpna, kdy přijde na řadu Beats Live scéna, vyznavači stylu Drum and Bass se dočkají v závěru měsíce, kdy během tří dnů na letní scéně a v Café klubu Slavie vystoupí ti nejlepší čeští DJs.

Obrovskou výhodou Central Parku Slavie je spolupráce s Café klubem, a proto se naprostá většina koncertů odehraje za každého počasí. Uvnitř budou probíhat také všechna vystoupení naplánovaná po 22. hodině, aby nebyl narušen noční klid. „Jen v prvním týdnu se akce třeba o půlhodinu protáhnou, ale to už bude venku probíhat jen vizuální část bez hudební produkce,“ ujišťuje Matějíček.

Každý den festivalu navíc vyvrcholí závěrečnou afterparty v Café klubu Slavie. „Na některé z nich se bude platit symbolické vstupné. Chceme, aby se u nás zastavili jak posluchači, tak i samotní muzikanti. Všichni pak můžou společně pokecat, zapařit a užít si fajn večer,“ dodává s úsměvem Lukáš Zahradník.

Budějcká Drbna jako mediální partner festivalu Central Park Slavie bude pravidelně přinášet jak program jednotlivých týdnů a dnů, tak i reportáže z vybraných akcí.

Kompletní program už nyní najdete na stránkách www.klubslavie.cz.

Štítky Central Park Slavie, multižánrový letní festival, Café klub Slavie, České Budějovice, festival, kultura, Jihočeský kraj, kulturní dům, Michael Jackson, Lenny Kravitz, koncert, AC/DC, Guns N' Roses, styl, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapomenuté místo u Slavie bude v létě žít kulturou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.